Οπως καταλαβατε και απο το αλλο θεμα τα εχω παρει στο κρανιο.
Παρατηρω, ειδικα την τελευταια 3ετια, πως καποιοι τυποι αντιγραφοντας κακεκτυπα του εξωτερικου και ξεπερασμενα μοντελα εχουν κανει τον ολυμπο μυκονο για τους ´´ενναλακτικους μυκονιατες´´.
Η πλακα ειναι πως ολα αυτα γινονται στο ονομα της φυσιολατειας και του αλπινισμου κλπ κλπ και οτι παπαρια ερθει στον καθενα. Σχολια, γυμναστηρια, συλλογοι, καφετεριες, κομμωτηρια κλπ κλπ ανεβαινουν εκδρομη να την πεσουν για λιγο στο βουνο.
Καποιοι φαινεται βρηκαν λιγο χωρο για καμια αρπαχτη και λεηλασια τωρα που ειναι και μοδατες αυτες οι εκδρομες για χαλαρωση μετα την εβδομαδα στο γυμναστηριο με cross fit.
Η δευτερη πλακα ειναι πως πολλοι απο αυτους κατα τα αλλα ειναι γνωστες και οπαδοι του clean and pure alpinism. Αλλα σε αλλα βουνα...
Η εμπορευματοποιηση του Ολυμπου
Re: Η εμπορευματοποιηση του Ολυμπου
Μου φαίνεται ότι τα έχεις παραπάρει στο κρανίο και μάλλον δεν μας δίνεις να καταλάβουμε με ποιούς τα έχεις βάλει.
Σε ότι αφορά εμένα, πάντα πίστευα και πιστεύω ότι τα βουνά είναι εκεί για όποιον είναι πρόθυμος να κοπιάσει λίγο για να τα φτάσει. Αυτό σημαίνει όχι άλλοι δρόμοι, όχι άλλα χιονοδρομικά στα βουνά μας. Αλλά από την άλλη σημαίνει μπράβο στα σχολεία, στα γυμναστήρια, στους συλλόγους, στις καφετέριες, στα κομμωτήρια κλπ κλπ που αντί να πάνε εκδρομή στη πλαζ Βουλιαγμένης, αποφασίζουν να περπατήσουν τα καλοκαιρινά μονοπάτια που οδηγούν στις κορυφές του Ολύμπου.
Τα βουνά δεν είναι εκεί μόνο για τον Νάτση τον Μιχαηλίδη και τους πούρους επιγόνους τους, αλλά για όλους όσοι θέλουν να μπουν στο κόπο να περπατήσουν στα βήματά τους. Ανεβαίνοντας στο ύψος του βουνού και όχι κατεβάζωντας το βουνό στα μέτρα τους.
Σε ότι αφορά εμένα, πάντα πίστευα και πιστεύω ότι τα βουνά είναι εκεί για όποιον είναι πρόθυμος να κοπιάσει λίγο για να τα φτάσει. Αυτό σημαίνει όχι άλλοι δρόμοι, όχι άλλα χιονοδρομικά στα βουνά μας. Αλλά από την άλλη σημαίνει μπράβο στα σχολεία, στα γυμναστήρια, στους συλλόγους, στις καφετέριες, στα κομμωτήρια κλπ κλπ που αντί να πάνε εκδρομή στη πλαζ Βουλιαγμένης, αποφασίζουν να περπατήσουν τα καλοκαιρινά μονοπάτια που οδηγούν στις κορυφές του Ολύμπου.
Τα βουνά δεν είναι εκεί μόνο για τον Νάτση τον Μιχαηλίδη και τους πούρους επιγόνους τους, αλλά για όλους όσοι θέλουν να μπουν στο κόπο να περπατήσουν στα βήματά τους. Ανεβαίνοντας στο ύψος του βουνού και όχι κατεβάζωντας το βουνό στα μέτρα τους.
Εφ' όσον ανεβαίνουν με τα πόδια , με σεβασμό στο βουνό και χωρίς να αφήνουν τίποτα από σκουπίδια κλπ καλά κάνουν και ανεβαίνουν.
Τώρα αν τα ακουμπάνε στους διάφορους "διοργανωτές" ....πρόβλημά τους

Τώρα αν τα ακουμπάνε στους διάφορους "διοργανωτές" ....πρόβλημά τους
Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα, τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα, και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους.
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα, και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους.
Σημερα ειμαι καλυτερα χα! Χα! Αυτο με τα χιονοδρομικα και τους δρομους νομιζω πως ειναι πολυ σημαντικο. Για τα αλλα τα λεμε αργοτερα