Aσκός νερού
Aσκός νερού
καλησπέρα καταρχάς, για πειτε ρε παιδιά πως προετοιμάζομαι τον ασκό για πρώτη χρήση, τον πλένουμε με τίποτα ιδιαίτερο ???
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...
- Μήτρου Τάκης
Re: Aσκός νερού
Να είσαι καλά λεβέντη. Τον γεμίζουν με ρακί και δεν τρέχει τίποτα.nektaman έγραψε:καλησπέρα καταρχάς, για πειτε ρε παιδιά πως προετοιμάζομαι τον ασκό για πρώτη χρήση, τον πλένουμε με τίποτα ιδιαίτερο ???
Εγώ απλά τον ξέπλυνα με νερό την πρώτη φορά αλλά ίσως είναι καλύτερα να τον περάσεις ένα χέρι με σαπουνάδα από οδοντόκρεμα (κάτι που σκοπεύω να κάνω ως περιοδικό καθάρισμα).
Σου βάζω άρισταΜήτρου Τάκης έγραψε:Να είσαι καλά λεβέντη. Τον γεμίζουν με ρακί και δεν τρέχει τίποτα.

για καθήστε ρε παιδιά, πως δεν τρέχει δηλαδή τίποτα??....που το πάς ρε κύριος το πράμα το 3λιτρο καλοκαιριάτικα στα βουνα και τα λαγκάδια να ζεσταθεί κιόλας ??? αυτά τα πράματα ρε παιδιά τα κάνουνε στα χαμηλά..άλλο, άλλο να βάλουμε μέσα λέω εγώ, να γυρίσουμε και πίσω δηλαδής.... 

το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...
- Μήτρου Τάκης
Καλά πώς κάνεις έτσι 2λίτρο νομίσαμε ότι είναιnektaman έγραψε:για καθήστε ρε παιδιά, πως δεν τρέχει δηλαδή τίποτα??....που το πάς ρε κύριος το πράμα το 3λιτρο καλοκαιριάτικα στα βουνα και τα λαγκάδια να ζεσταθεί κιόλας ??? αυτά τα πράματα ρε παιδιά τα κάνουνε στα χαμηλά..άλλο, άλλο να βάλουμε μέσα λέω εγώ, να γυρίσουμε και πίσω δηλαδής....

Καθαρισμός και απολύμανση με δισκία αναβράζοντα για καθαρισμό τεχνητής οδοντοστοιχίας.
Γεμίζουμε το δοχείο-ασκό που θέλουμε να καθαρίσουμε με χλιαρό νερό. Ρίχνουμε μέσα ένα δισκίο, το αφήνουμε μισή ώρα ή περισσότερο και μετά το αδειάζουμε και το ξεπλένουμε.
Μπορούμε να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε οποιαδήποτε αντικείμενο, αρκεί να το βάλουμε μέσα σε ένα δοχείο με χλιαρό νερό και να προσθέσουμε ένα δισκίο.
Τα δισκία αυτά εκτός από καθαρισμό και απολύμανση, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΣΜΕΣ. Έχω διαπιστώσει ότι φεύγει και η οσμή του πλαστικού.
Επομένως τα πλαστικά σκεύη για τρόφιμα καλό είναι όταν είναι καινούργια και στη συνέχεια κάθε δύο φορές το χρόνο να τα καθαρίζουμε με αυτά τα δισκία.
Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται σε οποιαδήποτε πλαστικό δοχείο τροφίμων, να βάλεις οινοπνευματώδη για μεγάλο χρονικό διάστημα (ούτε λάδι). Χρειάζονται ειδικές προδιαγραφές. Η Platypus που είναι η μεγαλύτερη εταιρία σε ασκούς νερού, έχει ασκούς ειδικά για οινοπνευματώδη.
Γεμίζουμε το δοχείο-ασκό που θέλουμε να καθαρίσουμε με χλιαρό νερό. Ρίχνουμε μέσα ένα δισκίο, το αφήνουμε μισή ώρα ή περισσότερο και μετά το αδειάζουμε και το ξεπλένουμε.
Μπορούμε να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε οποιαδήποτε αντικείμενο, αρκεί να το βάλουμε μέσα σε ένα δοχείο με χλιαρό νερό και να προσθέσουμε ένα δισκίο.
Τα δισκία αυτά εκτός από καθαρισμό και απολύμανση, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΣΜΕΣ. Έχω διαπιστώσει ότι φεύγει και η οσμή του πλαστικού.
Επομένως τα πλαστικά σκεύη για τρόφιμα καλό είναι όταν είναι καινούργια και στη συνέχεια κάθε δύο φορές το χρόνο να τα καθαρίζουμε με αυτά τα δισκία.
Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται σε οποιαδήποτε πλαστικό δοχείο τροφίμων, να βάλεις οινοπνευματώδη για μεγάλο χρονικό διάστημα (ούτε λάδι). Χρειάζονται ειδικές προδιαγραφές. Η Platypus που είναι η μεγαλύτερη εταιρία σε ασκούς νερού, έχει ασκούς ειδικά για οινοπνευματώδη.
Κάθε φορα μετα αποθηκευσε το στην κατάψυξη για να μην αναπτυσονται μικρόβια. Ετσι λένε δηλαδης...