Έχει ξεκολλήσει η θερμοκόλληση μια σκηνής North Face αγορασμένη το 2009.
Η σκηνή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε βαθμό που να δικαιολογεί τέτοια βλάβη.
Τι προτείνετε να κάνω? Γνωρίζετε που θα μπορούσα να την επισκευάσω?
Ευχαριστώ
Επισκευή θερμοκόλληση σκηνής
Re: Επισκευή θερμοκόλληση σκηνής
Ξεκόλλα τελείως την ταινία, άμα φεύγει εύκολα, και περνάς την ραφή με McNett Seam Grip.
Άμα έχει ξεκολλήσει ένα μικρό τμήμα της ταινίας, χρησιμοποιείς την McNett Seam Grip για να την ξανακολλήσεις.
https://www.mcnett.com/gearaid/seam-grip#10510
Άμα έχει ξεκολλήσει ένα μικρό τμήμα της ταινίας, χρησιμοποιείς την McNett Seam Grip για να την ξανακολλήσεις.
https://www.mcnett.com/gearaid/seam-grip#10510
- nkroup
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά η συγκεκριμένη κόλλα?
Είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά η συγκεκριμένη κόλλα?
Νίκο καλά σου ειπαν να πετάξεις την παλιά ταινία. Παλιότερα είχα πάρει μια καλή σκηνή από τον Καναδά (MEC) και δεν είχε καθόλου αδιαβροχοποιητική ταινία. Είχε μαζί ένα σωληνάριο κόλλα και οδηγίες για να βάλω στις ραφές. Και όχι παντού. Μόνο στις διασταυρώσεις.
Κάνε αναζήτηση για seam sealant και θα βρεις διάφορα. Όλα αυτά είναι κόλλες ουρεθάνης.
Μια καλή λύση είναι η πολύ καλή aquasure. Τη βρίσκεις και με την ονομασία aquaseal.
Κάνει για τα πάντα. Κλείνει τρύπες από μόνη της χωρίς μπάλωμα, και κολλάει τόσο καλά, που έχω ακούσει ότι την χρησιμοποιούν για να φτιάξουν στολές νεοπρεν χωρίς κανένα άλλο μέσο ένωσης. Όταν στεγνώσει είναι ελαστική.
Έγώ έχω πάντα ένα σωληνάριο μαζί μου.
Τη βρίσκεις σε μαγαζιά που πουλάνε καταδυτικά.
Κάνε αναζήτηση για seam sealant και θα βρεις διάφορα. Όλα αυτά είναι κόλλες ουρεθάνης.
Μια καλή λύση είναι η πολύ καλή aquasure. Τη βρίσκεις και με την ονομασία aquaseal.
Κάνει για τα πάντα. Κλείνει τρύπες από μόνη της χωρίς μπάλωμα, και κολλάει τόσο καλά, που έχω ακούσει ότι την χρησιμοποιούν για να φτιάξουν στολές νεοπρεν χωρίς κανένα άλλο μέσο ένωσης. Όταν στεγνώσει είναι ελαστική.
Έγώ έχω πάντα ένα σωληνάριο μαζί μου.
Τη βρίσκεις σε μαγαζιά που πουλάνε καταδυτικά.
Καλημέρα. Και εγώ για McNett Seam Grip γνωρίζω, και εχω χρησιμοποιήσει σε παλαιά αντίσκηνα. Συνοδεύεται από δυο μικρά πινέλα για εύκολη εφαρμογή. Είναι αποτελεσματική και επαναφέρει στεγανότητα. Όσον αφορά την φθορά των θερμοκολλητικών ραφών, μετά από 6 χρόνια περίπου, η φθορά μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική δυστυχώς, ακόμα και χωρίς χρήση. Σημαντικό είναι το αντίσκηνο να στεγνώνεται το συντομότερο δυνατόν μετά την χρήση ( εαν πακεταριστεί υγρό, δεν συνίσταται να παραμείνει έτσι για περισσότερο από 8 ώρες). Πίσω στο σπίτι λοιπόν, θα πρέπει να ανοίγεται και να αερίζεται για δυο ημέρες περίπου. Επίσης κατά την αποθήκευση μέχρι την επόμενη χρήση δεν πρέπει να συσκευάζεται στην θήκη που την συνοδεύει, αλλά σε μεγάλη θήκη από ύφασμα που αναπνέει ( ακόμα και παλαιά μαξιλαροθήκη συνίσταται ). Ο λόγος είναι πως δεν πρέπει τα υφάσματα να συμπιέζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δυο παραπάνω παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο στην αντοχή που θα επιδείξει το αντίσκηνο μακροπρόθεσμα ( όπως και η αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία ). Τέλος όσον αφορά την επισκευή, η Mcnett κυκλοφορεί πάνω-κάτω 4 διαφορετικά προϊόντα για την στεγανοποίηση ραφών. Προσοχή πρέπει κανείς να δώσει, για το εάν το εξωτερικό ύφασμα του αντισκήνου ( fly ) έχει επικάλυψη σιλικόνης ( συνήθως στα High End αντίσκηνα ). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στεγανοποιητικό με εξειδικευμένη σύσταση για ύφασμα με επικάλυψη σιλικόνης. Έχω συναντήσει προϊόντα της Mcnett σε ελληνικά διαδικτυακά καταστήματα με ορειβατικό εξοπλισμό.