Αφαίρεση πλαισίου από σακίδιο Vaude.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kyro

Αφαίρεση πλαισίου από σακίδιο Vaude.

Δημοσίευση από kyro » Τρί 14 Μάιος 2013, 15:30

Έχω ένα σακίδιο Vaude Jura 24 το οποίο έχει ένα "πλαίσιο" εσωτερικά για να κρατάει την πλάτη άκαμπτη και μακριά από την δική μας πλάτη για λόγους αερισμού.
Το πλαίσιο είναι κλεισμένο με φερμουάρ από την εσωτερική πλευρά του σακιδίου και σκέφτηκα ότι αφαιρείται εύκολα. Δοκίμασα να το βγάλω αλλά τίποτα. Πολύ πιεσμένα τα πράγματα.

Ξέρει κανείς αν προβλέπεται να βγαίνουν αυτά τα κόλπα από τη θέση τους και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;

Θέλω να το βγάλω για να δω πόσο χώρο θα κερδίσω σε περιπτώσεις που θέλω να το γεμίσω χωρίς να χρειάζεται να το κουβαλήσω στην πλάτη.

Το σακίδιο είναι αυτό: http://www.trekkinn.com/outdoor-mountai ... ed/15436/p

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης

Re: Αφαίρεση πλαισίου από σακίδιο Vaude.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Τρί 14 Μάιος 2013, 18:55

Ο θείος Τάκης λέει μην το πειράζεις και είναι καλό σακίδιο.
Το ότι βγαίνει είναι Βέβαιο.
Αν είναι ολόκληρη πλάκα, όπως θα ανοίξεις το φερμουάρ πίεσε την από την πάνω πλευρά προς τα κάτω να καμπυλώσει και φέρτην στο χείλος του φερμουάρ και θα απελευθερωθεί το ίδιο περίπου ισχύει αν είναι λάμες ή ράβδοι.
Από χώρο, σε όγκο δεν κερδίζεις τίποτα, κερδίζεις στο σχήμα και την συμπίεση λίγα πράγματα.
Αν θέλεις όμως την συμβουλή μου βγάζοντας τα πάσης φύσεως στηρίγματα της πλάτης καταστρέφεις το σακίδιο. Ο ρόλος τους εκτός από το να στηρίζουν την πλάτη είναι να μεταφέρουν το φορτίο από τους ώμους στου γοφούς :lac: :lac: :lac: :lac: :lac: .

Άβαταρ μέλους
kyro

Re: Αφαίρεση πλαισίου από σακίδιο Vaude.

Δημοσίευση από kyro » Τρί 14 Μάιος 2013, 23:45

kyro έγραψε:...σε περιπτώσεις που θέλω να το γεμίσω χωρίς να χρειάζεται να το κουβαλήσω στην πλάτη.
Δεν έχεις άδικο για το ρόλο τον υποστηρίξεων αλλά ... σε πρόλαβα, χεχε.

Το πλαίσιο είναι ένα πράγμα σαν πεταλούδα από περίπου 5mm μεταλική ράβδο που δένει στο κέντρο με πλαστικό. Είναι δύσκολο να φωτογραφηθεί δυστυχώς.

Ίσως κερδίσω σε χώρο γιατί είναι από τα σακίδια που η πλάτη σου ακουμπάει σε δίχτυ και γι'αυτό κάνει μεγάλη "εσωτερική καμπούρα".

Απάντηση

Επιστροφή στο “Υλικά και τεχνολογία με εφαρμογή στο ύπαιθρο και την ορειβασία”