Πρόβλημα με το Ozi Explorer CE

Συζήτηση για προγράμματα ψηφιακού χάρτη όπως είναι το Ozi Explorer, το TopoView κ.α.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 759
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Πρόβλημα με το Ozi Explorer CE

Δημοσίευση από pankan » Τετ 03 Μαρ 2010, 11:54

Μόλις διαπίστωσα πολύ σημαντικό πρόβλημα με τα αρχεία plt που κατεβάζω από το HellasPath.
Ενώ φορτώνονται κανονικά στο Ozi Explorer δεν φορτώνονται στο Ozi Explorer CE. Σύγκρινα τα κατεβασμένα αρχεία με τα πρωτότυπα που έχω στον υπολογιστή μου και τα οποία φορτώνονται μια χαρά. Βλέπω ότι η διαφορά είναι στη μορφοποίηση που έχει χαθεί στα κατεβασμένα αρχεία. Δεν ξέρω αν τα αρχεία άλλαξαν τώρα ή παλιότερα. Τώρα το κατάλαβα γιατί τώρα χρησιμοποιώ Ozi Explorer CE. Ελπίζω μόνο να υπάρχει backup γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρό.
Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τα wpt.
Παναγιώτης
PS
Διαπίστωσα ότι αν φορτώσω τα αρχεία στο κανονικό Ozi Explorer και μετά τα σώσω ανακτούν την αρχική μορφοποίηση. Δυστυχώς αυτό δεν με βοηθάει γιατί εγώ κατεβάζω τα αρχεία από το τηλέφωνο και τα φορτώνω απευθείας στο Ozi Explorer CE που είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνο.
Δηλαδή αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πρέπει κάποιος να φορτώσει τα 165 αρχεία plt που υπάρχουν στο hellaspath και να τα σώσει για να επανέλθει η μορφοποίηση.
Τα λέω καλά;

Άβαταρ μέλους
thanasis daskaloudis
Δημοσιεύσεις: 221
Εγγραφή: Πέμ 04 Μαρ 2010, 13:16
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με το Ozi Explorer CE

Δημοσίευση από thanasis daskaloudis » Πέμ 04 Μαρ 2010, 18:18

pankan έγραψε: Διαπίστωσα ότι αν φορτώσω τα αρχεία στο κανονικό Ozi Explorer και μετά τα σώσω ανακτούν την αρχική μορφοποίηση. Δυστυχώς αυτό δεν με βοηθάει γιατί εγώ κατεβάζω τα αρχεία από το τηλέφωνο και τα φορτώνω απευθείας στο Ozi Explorer CE που είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνο.
Δηλαδή αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πρέπει κάποιος να φορτώσει τα 165 αρχεία plt που υπάρχουν στο hellaspath και να τα σώσει για να επανέλθει η μορφοποίηση.
Τα λέω καλά;
Αν το πρόβλημα λύνεται έτσι όπως το περιγράφεις ας μου στείλει ο Νίκος όλες τις διαδρομές "ζιπαρισμένες" με email και να κάνω την μετατροπή εγώ. Δεν ξέρω όμως πόσο εύκολο είναι να τις ξαναπεράσει στο site. Παρεπίπτωντος όταν λες Παναγιώτη ότι άλλαξε η μορφοποίηση τι εννοείς;

Θανάσης
Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά για να τα κάνεις εντελώς θάλασσα χρειάζεσαι ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 759
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Πρόβλημα με το Ozi Explorer CE

Δημοσίευση από pankan » Παρ 05 Μαρ 2010, 08:47

daskaloudis έγραψε: Αν το πρόβλημα λύνεται έτσι όπως το περιγράφεις ας μου στείλει ο Νίκος όλες τις διαδρομές "ζιπαρισμένες" με email και να κάνω την μετατροπή εγώ. Δεν ξέρω όμως πόσο εύκολο είναι να τις ξαναπεράσει στο site. Παρεπίπτωντος όταν λες Παναγιώτη ότι άλλαξε η μορφοποίηση τι εννοείς;
Θανάσης
Γειά σου Θανάση, σαν τα χιόνια.
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με τον τρόπο που είπα. Άλλαξα εγώ τα αρχεία και φαίνεται, ότι με τις αλλαγές που έκανε ο Νίκος, ήταν πανεύκολο να ξαναμπούν στο site. Ήδη όλα δουλεύουν μια χαρά και μπορώ να τα κατεβάσω με τον Internet Explorer των Windows Mobile 6.5 και να τρέξουν στο Ozi Explorer CE που είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνο (ξαναλέω, ένα μικρό θαύμα).
Το πρόβλημα ήταν ότι τα αρχεία δεν ήταν μορφοποιημένα σε στήλες όπως είναι τώρα αλλά είχες μια εικόνα συνεχούς κειμένου. Τα αναγνώριζε το Ozi Explorer αλλά όχι το Ozi Explorer CE.
Αν τα άνοιγες με το Ozi Explorer και τα έσωζες ανακτούσαν την αρχική μορφή. Αν τα άνοιγες με το Word τα έβλεπες μορφοποιημένα σε στήλες και το σώσιμο, διόρθωνε επίσης το πρόβλημα. Τα πρωτότυπα αρχεία που είχα στον υπολογιστή μου ήταν μορφοποιημένα σε στήλες.
Υπήρχαν 11 αρχεία τα οποία δεν άνοιγαν ούτε με το Ozi παρότι δεν κατάλαβα να είχαν κάποια διαφορά με τα υπόλοιπα. Αυτά διορθώθηκαν με το Word. Τα αρχεία αυτά ήταν 3 στον Κίσσαβο, 4 στο Παγγαίο, 1 στον Όλυμπο, 1 στον Άθω, 1 στο Φρακτό και 1 στη Βασιλίτσα.
Παναγιώτης

Απάντηση

Επιστροφή στο “Προγράμματα ψηφιακού χάρτη”