Tsagarada Escape Festival 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
HortomarisB
Δημοσιεύσεις: 322
Εγγραφή: Δευ 09 Δεκ 2013, 13:24
Τοποθεσία: Σέρρες

Tsagarada Escape Festival 2016

Δημοσίευση από HortomarisB » Τρί 21 Ιουν 2016, 23:48

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ


Tsagarada Escape Festival 2016
Πληροφορίες/Information: http://www.tsagarada-pelion.com
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 2η Ιουλίου 2016, στην Τσαγκαράδα Πηλίου, Προσανατολισμός μέσα στο χωριό.
Αφετηρία και τερματισμός: Πλατεία Αγία Παρασκευή Τσαγκαράδας,

Δηλώσεις συμμετοχής: 6979-851001 και greekorienteering@hotmail.com
Υπεύθυνος για τον αγώνα προσανατολισμού: Κουκουρής Κωνσταντίνος
Πληροφορίες/Information http://www.orienteering-greece.org

Ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας, έχει εκδώσει προκήρυξη «και σας προσκαλεί στο »Tsagarada Escape Festival 2016» το οποίο πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2016, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και την στήριξη του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά αθλημάτων περιπέτειας όπως: Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Τοξοβολία, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή 80μ. (Flying fox) και paintball, όλα σχεδιασμένα και εκτελεσμένα από εξειδικευμένα γραφεία υπαίθριων δραστηριοτήτων του Πηλίου και του Βόλου (Mountain Escapes, Hike Away, Pelion Secrets, Racoon City) αλλά και φορείς όπως ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών (ιππασία) και ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Τοξοβολία). Θεματικές εκδηλώσεις όπως σεμινάρια Ναυαγοσωστικής και Α” βοηθειών, αγωνιστικός προσανατολισμός (Orienteering-Greece), μυθολογικό κυνήγι θησαυρού και παρουσίαση για τις ελληνικές οικογένειες αλόγων θα πλαισιώσουν την διοργάνωση, ενώ στην έναρξη θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (ΣΕΤΕΥΔ) Μιχάλη Τσουκιά με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό. Για άλλη μια φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, και η Life Guard Hellas με την υψηλή τους εξειδίκευση και εμπειρία, καλύπτουν την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας με αναβαθμισμένο κέντρο επιχειρήσεων.

Ώρα εκκίνησης: Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος έναρξης. Η ανατολή του ήλιου είναι στις 06.06. Η εκκίνηση του πρωινού αγώνα θα δοθεί στις 10.30 ακριβώς και η λήξη του αγώνα στις 11.30 ακριβώς. Για κάθε λεπτό καθυστέρησης θα υπάρχει τιμωρία αφαίρεσης ενός βαθμού.

Πριν από τον αγώνα θα διεξαχθεί σεμινάριο προσανατολισμού ενώ μετά τον αγώνα θα διεξαχθεί συζήτηση για το μέλλον του προσανατολισμού.

Εγγραφές: Το πρωϊ από 09.00 μέχρι τις 10.10 Μετά από τις 10.10 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να εξηγήσουν τις λεπτομέρειες του αγώνα στους συμμετέχοντες. Εναλλακτικά τηλεφωνείστε στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Οι έγχρωμοι χάρτες κοστίζουν. Όσοι προεγγραφούν θα πάρουν έγχρωμο χάρτη. Οι υπόλοιποι θα πάρουν ασπρόμαυρο χάρτη.

Μέγιστος χρόνος συμμετοχής: Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής είναι μία ώρα. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου σε αγώνες του εξωτερικού ο συμμετέχων χρεώνεται ποινή αφαίρεσης βαθμών. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υπακούν στις οδηγίες των διοργανωτών για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Ρουχισμός και υλικό: Ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα. Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.

Η εκκίνηση: Σε πολλούς αγώνες σπριντ η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο ίδιο σημείο. Δεν θα υπάρχουν σημαίες ελέγχου στους σταθμούς ελέγχου πάρα μόνο πινακίδες πορτοκαλί και άσπρο χρώμα, διάφοροι αριθμοί πάνω σε κολόνες της ΔΕΗ, πινακίδες δρόμων κ.α. Όλοι οι συμμετέχοντες παραμένουν μέσα στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και μακριά από τον χώρο του αγώνα μέχρι να έρθει η ώρα εκκίνησης τους. Ο συμμετέχων πηγαίνει στην αφετηρία η οποία είναι μπροστά στον πλάτανο σε όχι λιγότερο από δέκα λεπτά πριν από την εκκίνηση.

Ο αγώνας, ο χάρτης και η θέση των σημείων ελέγχου: Ο αγώνας είναι κατάλληλος για όλες τις ηλικίες, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων. Αυτή τη φορά θα διεξαχθεί μέσα στην κατοικημένη περιοχή της Τσαγκαράδας. Ο χάρτης αποτελεί λεπτομέρεια του χάρτη της Τσαγκαράδας των εκδόσεων Terrain. Τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούνται από ενήλικες. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα καθορίζονται ξεκάθαρα, θα διακρίνονται από την περιβάλλουσα περιοχή και θα σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη (1:12000 σε αυτή την περίπτωση) και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα είναι ορατός απ’ όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού. Δεν θα υπάρχουν τρίπλευρες σημαίες στους σταθμούς ελέγχου.

Κάρτες ελέγχου: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για την αναγραφή της σωστής απάντησης με στυλό πάνω στην κάρτα ελέγχου και στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά.

Ο τερματισμός: Θα ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι χάρτες επιστρέφονται όλοι στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνει αγορά χάρτη. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.

Βραβεία: Διπλώματα συμμετοχής θα απονέμονται σε όσους το ζητήσουν. Βραβεία θα απονείμονται στους νικητές που τερμάτισαν στις τρείς πρώτες θέσεις των ανδρών και στις τρείς των γυναικών της μεγάλης διαδρομής εφόσον το έσοδα δεν ξεπερνούν τα έξοδα.

Αποτελέσματα: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο ίντερνετ όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα εκτυπωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δημοσιεύονται στο ίντερνετ η θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους αγωνισθέντες.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν για όλους μικρούς και μεγάλους για ενήλικες εφόσον έχουν δηλωθεί έγκαιρα μέχρι μία εβδομάδα πιο νωρίς. Η έγκαιρη δήλωση βοηθάει αυτούς που στήνουν τον αγώνα να δουλέψουν από νωρίς και ολοκληρωμένα. Τα έσοδα του αγώνα (που καλύπτονται από τους διοργανωτές) προσπαθούν να καλύψουν τα πάγια έξοδα συντήρησης της ιστιοσελίδας, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις συσκέψεις του SEEWOG και άλλων διεθνών οργανισμών, έξοδα αμοιβής λογιστών και δικηγόρων, έξοδα αλληλογραφίας, κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής βοηθάει την διοργάνωση. Η αχίλλειος πτέρνα των Ελληνικών διοργανώσεων είναι η μη έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6979-851001 η greekorienteering@hotmail.com

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αγωνιστικός Προσανατολισμός”