Σελίδα 1 από 1

Αλλαγές σε νέας γενιάς συσκευές GPS

Δημοσιεύτηκε: Δευ 02 Φεβ 2015, 12:28
από niki_kar
Οι νέες συσκευές όταν αποθηκεύουν τα τρακ, δεν μειώνουν τα trackpoints του active log σε 500; Το αποθηκεύουν δηλαδή αυτούσιο και ολόκληρο;

Re: Αγορά GPS garmin etrex 30

Δημοσιεύτηκε: Δευ 02 Φεβ 2015, 13:18
από pankan
niki_kar έγραψε:Οι νέες συσκευές όταν αποθηκεύουν τα τρακ, δεν μειώνουν τα trackpoints του active log σε 500; Το αποθηκεύουν δηλαδή αυτούσιο και ολόκληρο;
Έτσι είναι αν δεν κάνω λάθος. Δεν πρέπει να υπάρχει ο περιορισμός των 500 σημείων στις νεες συσκευές.
Κι όχι μόνο αυτο. Επίσης αν δεν κάνω λάθος, η συσκευή λειτουργεί σαν ένας εξωτερικός δίσκος υπολογιστή, στον οποίο μπορείς να αντιγράψεις δεδομένα (gpx αρχεία) χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου ενδιάμεσου προγράμματος (πχ ozi explorer).
Καλά θα ήταν αν κάποιος ευτυχής ιδιοκτήτης μιας από αυτές τις συσκευές (etrex 10,20,30 gps map 62,64) μας έκανε μια παρουσίαση.

Re: Αγορά GPS garmin etrex 30

Δημοσιεύτηκε: Δευ 02 Φεβ 2015, 21:23
από Nikolas_A
Επίσης μπορούμε να κάνουμε TracBack το ενεργό Track, χωρίς να σώσουμε

Re: Αγορά GPS garmin etrex 30

Δημοσιεύτηκε: Τρί 03 Φεβ 2015, 07:47
από nektaman
niki_kar έγραψε:Οι νέες συσκευές όταν αποθηκεύουν τα τρακ, δεν μειώνουν τα trackpoints του active log σε 500; Το αποθηκεύουν δηλαδή αυτούσιο και ολόκληρο;
έτσι ακριβώς συμβαίνει Niki, δεν υπάρχει περιορισμός των 500 trackpoints, τουλάχιστον στα etrex....

επίσης σωστός και ο pankan, οι νέες συσκευές δεν χρειάζονται ενδιάμεσο πρόγραμμα, κάνεις ενα copy-paste και τελείωσες αφού ο υπολογιστής βλέπει το gps σαν αφαιρούμενο δίσκο..

Re: Αγορά GPS garmin etrex 30

Δημοσιεύτηκε: Τρί 03 Φεβ 2015, 08:59
από pankan
Κατά τη γνώμη μου αυτή η εξέλιξη άργησε. Όλοι έλεγαν για την πολύ κακή διαχείριση μνήμης των garmin. Μάλλον είχε να κάνει με την προσπάθεια για τη διατήρηση της αποκλειστικότητας σε κάποια δεδομένα (χάρτες). Έτσι όμως κόντεψαν να βρεθούν πίσω από τα έξυπνα τηλέφωνα. Και θέλοντας και μη άνοιξαν τη μνήμη της συσκευής στο λαό.
Πιστεύω ότι το επόμενο βήμα θα είναι στη συνδεσιμοτητα έτσι ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν οι συσκευές gps, τη μεγάλη παρακαταθήκη από χάρτες που υπάρχουν στο δίκτυο για χρήση τόσο online όσο και offline. Όσοι έχετε android ρίξτε μια ματιά στο Locus Map Free και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι η συνέχεια της ύπαρξης αποκλειστικών συσκευών gps, στηρίζεται στη χωρητικότητα των μπαταριών των έξυπνων κινητών. Αυτή τη στιγμή με τις γελοιες χωρητικότητες που έχουν οι μπαταρίες των έξυπνων κινητών (κάθε μέρα και λιγότερο θέλουν φόρτιση), όχι για gps δεν κάνουν αυτά (τα "έξυπνα" κινητά), αλλά ούτε καν για τηλέφωνα. Aπευθύνονται κατά τη γνώμη μου αποκλειστικά σε εφήβους και σε κυρίες που θέλουν ανα πάσα στιγμή να ενημερώνουν το προφίλ τους στο facebook. Πάντως σίγουρα όχι σε ορειβάτες για τους οποίους τόσο η επικοινωνία όσο και ο προσανατολισμός είναι στοιχεία ασφαλείας, αλλά ούτε και σε ένα επαγγελματία για τον οποίο η αξιόπιστη επικοινωνια είναι απαραίτητη για τη δουλειά του.
Όταν οι μπαταρίες εξελιχτούν τόσο ώστε τα έξυπνα κινητά να αντέχουν μια εβδομάδα χωρίς φόρτιση (με όλα τα modules ενεργά), τότε το ξανασυζητάμε.

Re: Αγορά GPS garmin etrex 30

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 01 Νοέμ 2018, 23:45
από Xaris
pankan έγραψε:
Τρί 03 Φεβ 2015, 08:59

Όταν οι μπαταρίες εξελιχτούν τόσο ώστε τα έξυπνα κινητά να αντέχουν μια εβδομάδα χωρίς φόρτιση (με όλα τα modules ενεργά), τότε το ξανασυζητάμε.
Συμφωνω απολυτα!

Re: Αλλαγές σε νέας γενιάς συσκευές GPS

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 04 Νοέμ 2018, 21:31
από GLA
Ψάχνω να αγοράσω gps σαν το garmin με μπαταρίες, ΑΛΛΑ με android.
Εγώ πιστευω ότι αυτό είναι το μέλλον. Βάζεις ότι θέλεις όποτε θέλεις και όχι ότι έχει η συσκευή.
Τα garmin έχασαν και θα εξαφανιστούν από την αγορά.

Re: Αλλαγές σε νέας γενιάς συσκευές GPS

Δημοσιεύτηκε: Δευ 05 Νοέμ 2018, 08:46
από peternik99
Για να τρέξει Android χρειάζεται αρκετά καλός επεξεργαστής, που θα ανέβαζε το κόστος της συσκευής και την κατανάλωση της μπαταρίας οπότε δεν θα υπήρχε συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με συμβατικό smartphone. Τον τελευταίο καιρό αγόρασα ενα samsung J5. Το πήρα 200Ε και τώρα έχει 140. Η μπαταρία αν δεν βλέπω youtube η παιγνίδια κρατάει άνετα 4-5 μέρες. Το GPS πιάνει GPS και GLONASS και με ακρίβεια αρκετά κοντά στο Garmin eTrex 20 που έχω. Εχω offline χάρτες και εύκολα ανεβάζω/κατεβάζω διαδρομές χωρίς περιορισμούς σε format, αριθμο σημείων κτλ. Πλήρως φορτισμένο άνετα διαρκεί να γράφει 8-10 ώρες. Συμφωνώ και εγώ οτι το μελλον ειναι εκεί. Στην τελική αν η αυτονομία είναι το πρόβλημα σου μπορείς να έχεις μαζί σου μια δεύτερη μπαταρία η battery pack όπως έχεις ΑΑ για το Garmin.

Re: Αλλαγές σε νέας γενιάς συσκευές GPS

Δημοσιεύτηκε: Δευ 05 Νοέμ 2018, 11:37
από nkroup
Το θέμα της αυτονομίας είναι πολύ σημαντικό.
Στις ορειβατικές αποστολές που πηγαίνω είμαι για 10-20 μέρες στο βουνό χωρίς δυνατότητα φόρτησης κτλ.
Τα battary pack είναι πολύ βαριά για την ενέργεια που έχουν και σε χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεγάλες απώλειες.
Το GPS με κλασικές μπαταρίες ΑΑ δεν θα το άλλαζα με τιποτα που μου έχει περιορισμούς.
Εσείς τι θα μου προτείνατε, κάτι να αντέχει σε υγρασίες, πτώσεις και χτυπήματα? Δε με ενδιαφέρουν πολύ τα γραφικά.
Το μόνο που θέλω είναι να έχω φορτωμένο ένα track και μερικά waypoints και να καταγράφει τη διαδρομή.

Re: Αλλαγές σε νέας γενιάς συσκευές GPS

Δημοσιεύτηκε: Δευ 05 Νοέμ 2018, 23:30
από GLA
Πως σας φαίνεται να βλέπεις τον χάρτη μιάς περιοχής και να μπορείς να κάνεις εναλλαγή με την αντίστοιχη δορυφορική εικόνα;
Ακριβώς ότι έβλεπες στον χάρτη με την ίδια μεγέθυνση. Επίσης εναλλαγή μεταξύ χαρτών διαφορετικών κατασκευαστών.

Μόνο αυτό αρκεί για να μεταφέρω μαζί μου συσκευή με αντροιντ.

Re: Αλλαγές σε νέας γενιάς συσκευές GPS

Δημοσιεύτηκε: Τρί 06 Νοέμ 2018, 09:55
από peternik99
Προφανώς οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές και δεν θα πας στα Ιμαλάια με το κινητό. Η ουσία είναι να δώσουμε κάποιες προτάσεις για το 95% της κοινότητας μας που δεν κάνει αποστολές, χειμερινό βουνό η πολυήμερες διασχίσεις (πάνω απο 2-3 μέρες), και το σκέφτεται να δώσει 200-250 Ε επιπλέον για μια συσκευή. Σε αυτούς αναφερόμουν παραπάνω.

Υ.Γ. ο Γάλλος φίλος που διέσχισε την Ελλάδα, Κύπρο και Δειναρικές Αλπεις είχε μαζί του ένα κινητό και ένα power pack (του έδινε αυτονομία περίπου 1 βδομάδα).