Σελίδα 1 από 1

Αγορά GPS

Δημοσιεύτηκε: Τετ 14 Ιουν 2017, 15:50
από katerina
Καθώς δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει GPS για τις εξορμήσεις μου, θα ήθελα μια συμβουλή (πρόταση) οικονομικής αλλά αξιόπιστης συσκευής, ώστε να καταγράφω τις πορείες μου, αλλά και να αποθηκεύω από το site ώστε να τις ακολουθήσω. Ευχαριστώ!

Re: Αγορά GPS

Δημοσιεύτηκε: Τετ 14 Ιουν 2017, 16:23
από peternik99
To Garmin eTreX 20 είναι γύρω στα 150 Ευρω και έχει τα βασικά που χρειάζεσαι. Αν πάλι έχεις κάποιο καλό smartphone μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με το μειονέκτημα της αυτονομίας και της ευθραυστότητας.

Re: Αγορά GPS

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιουν 2017, 18:28
από HortomarisB
Συμβουλές - προτάσεις :
1) Το πιο σημαντικό για έναν ορειβάτη είναι να παρατηρεί κατά την διάρκεια της πορείας, να καταγράφει στο μυαλό του και να "φαντάζεται" τη συνέχεια. Οι περισσότεροι απλώς ακολουθούν του πρώτους χωρίς να σκέφτονται, κάτι το οποίο είναι λάθος (μασημένη τροφή).
2) η τεχνολογία προχωρά τόσο γρήγορα που πλέον τα smartphones έχουν τεράστια πλεονεκτήματα έναντι των κλασικών συσκευών gps (garmin κτλ). Όσο για την αυτονομία, με 1 powerbank λύνεις το πρόβλημα. Θέμα υπάρχει στις χειμερινές συνθήκες που δεν μπορείς να το λειτουργήσεις με ευκολία. (Χιόνια, κρυο κτλ με γάντια).
3) η χρήση όλων των υλικών απαιτεί γνώση των βασικών αρχών τους ώστε να είναι ωφέλιμα. Καλό είναι πριν ασχοληθείς με τις καταγραφές gps ή την αγορά κάποιας συσκευής να ψάξεις τους βασικούς κανόνες του προσανατολισμού. (Ανάγλυφο, κλίμακες, αζιμούθιο, κτλ)


Καλές αναβάσεις, πάντα ψηλά και προπάντων με ασφάλεια!
Never stop exploring.

Re: Αγορά GPS

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Ιουν 2017, 21:02
από katerina
Το GPS δε το θέλω για να πηγαίνω με κλειστά μάτια... (τέρμα λάθος) αλλά για έξτρα βοήθεια σε περίπτωση που χρειαστεί. Με καλύπτει τελικά το smartphone και το powerbank που είναι η λύση που έχω βρει και για την actioncamera.

Ευχαριστώ πολύ κι επίσης καλές αναβάσεις!!