Σύνδεση σειριακού gps σε usb θύρα

Συζήτηση για τις διάφορες συσκευές που κυκλοφορούν και χρησιμοποιούμε στις καταγραφές μας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 707
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 08:50
Τοποθεσία: Έδεσσα
Επικοινωνία:

Σύνδεση σειριακού gps σε usb θύρα

Δημοσίευση από niki_kar » Τετ 31 Μαρ 2010, 18:23

Ανοίγω αυτό το θέμα για να δώσω μερικές πληροφορίες σχετικά με το πως μπορούμε να συνδέσουμε ένα παλιό gps σειριακό σε υπολογιστή που δεν έχει σειριακή θύρα.

Το πρόβλημα:
Τα σημερινά gps συνδέονται στον υπολογιστή με usb καλώδιο. Επίσης, πολλοί καινούριοι υπολογιστές δεν έχουν σειριακή θύρα για να εξυπηρετήσουν παλιά σειριακά gps. Τι κάνουμε λοιπόν εμείς που έχουμε σειριακά gps και θέλουμε να τα συνδέσουμε σε υπολογιστή που δε διαθέτει σειριακή θύρα;

Η λύση:
Συνδέουμε το σειριακό gps σε μια θύρα usb, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο-μετατροπέα usb σε σειριακό (πχ αυτό εδώ), το οποίο δημιουργεί μια εικονική σειριακή θύρα πάνω σε μια usb.

Πιο συγκεκριμένα, πριν συνδέσουμε το καλώδιο, εγκαθιστούμε το προγραμματάκι που βρίσκεται στο συνοδευτικό cd. Εν συνεχεία, συνδέουμε το καλώδιο και κατ' επέκταση το gps. Πάμε στο device manager (δεξί κλικ στο My Computer - Properties - Hardware - Device Manager) και παρατηρούμε ότι δημιουργήθηκε μιά εγγραφή Ports (COM). Αν κάνουμε κλικ στο σταυρουδάκι αριστερά θα ανοίξει από κάτω τη θύρα που δημιούργησε πχ. COM4. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που χρειαζόμαστε για να κάνουμε σωστά τη ρύθμιση στο ozi explorer. Ανοίγουμε το ozi explorer και πάμε File - Configuration και μπαίνουμε στο tab COM. Εκεί δηλώνουμε σε ποια θύρα συνδέεται, δλδ βάζουμε το νούμερο της πόρτας που δημιουργήθηκε.
Το gps πλέον μπορεί να επικοινωνήσει κανονικά :)
Συνημμένα
ozi.jpg

Απάντηση

Επιστροφή στο “Συσκευές GPS”