Σελίδα 1 από 1

Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Δευ 01 Σεπ 2014, 12:53
από dimoschris
Το gps (etrex vista HCx) μου παρουσιάζει πρόβλημα, όταν το ανοίγεις σταματά στην 1η οθόνη (τα στοιχεία της Garmin) και δεν προχωρά στη εμφάνιση των δορυφόρων και στις υπόλοιπες οθόνες..
Από ότι παρατήρησα γράφει κανονικά track, όταν κατεβάσεις τα tracks από το mapsource.
Γνωρίζει κανείς τίποτα ? Είμαι για καινούργιο gps?

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Δευ 01 Σεπ 2014, 14:57
από nektaman
Αν υποψιάζεσαι ότι έχει χτυπήσει το software μπορείς μέσα απο το site της Garmin να τσεκάρεις αν τα αρχεία του gps είναι σωστά και να τα διορθώσεις αν έχουν σφάλμα. Ασφαλώς πρέπει να κάνεις εγγραφή και θα σου ζητηθεί να δηλώσεις τον αριθμό της συσκευής καθώς επίσης να κατεβάσεις ενα plugin για να επικοινωνήσει το site με το gps και να κάνει το απαιτούμενο έλεγχο και διόρθωση. Ξεκίνα απο εδώ https://my.garmin.com/gcpInstall/checkP ... Device.htm

Προσωπικά για κακό και για καλό κρατώ τα αρχεία του gps backup πάντα σε ένα φάκελο αν και δεν έχει χρειαστεί μέχρι στιγμή να κάνω επαναφορά. Οι ποιό έμπειροι μπορούν να με διορθώσουν...

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Τετ 03 Σεπ 2014, 09:18
από dimoschris
nektaman έγραψε:Αν υποψιάζεσαι ότι έχει χτυπήσει το software μπορείς μέσα απο το site της Garmin να τσεκάρεις αν τα αρχεία του gps είναι σωστά και να τα διορθώσεις αν έχουν σφάλμα. Ασφαλώς πρέπει να κάνεις εγγραφή και θα σου ζητηθεί να δηλώσεις τον αριθμό της συσκευής καθώς επίσης να κατεβάσεις ενα plugin για να επικοινωνήσει το site με το gps και να κάνει το απαιτούμενο έλεγχο και διόρθωση. Ξεκίνα απο εδώ https://my.garmin.com/gcpInstall/checkP ... Device.htm

Προσωπικά για κακό και για καλό κρατώ τα αρχεία του gps backup πάντα σε ένα φάκελο αν και δεν έχει χρειαστεί μέχρι στιγμή να κάνω επαναφορά. Οι ποιό έμπειροι μπορούν να με διορθώσουν...
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία,την χρησιμοποιήσα και όλα είναι οκ..νάσαι καλά..
Όταν λες "κρατώ τα αρχεία του gps backup" εννοείς τα tracks ή τα αρχεία του λειτουργικού του gps..αν κάνεις το 2ο πως το κάνεις..?

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Τετ 24 Σεπ 2014, 11:59
από dimoschris
nektaman έγραψε:Αν υποψιάζεσαι ότι έχει χτυπήσει το software μπορείς μέσα απο το site της Garmin να τσεκάρεις αν τα αρχεία του gps είναι σωστά και να τα διορθώσεις αν έχουν σφάλμα. Ασφαλώς πρέπει να κάνεις εγγραφή και θα σου ζητηθεί να δηλώσεις τον αριθμό της συσκευής καθώς επίσης να κατεβάσεις ενα plugin για να επικοινωνήσει το site με το gps και να κάνει το απαιτούμενο έλεγχο και διόρθωση. Ξεκίνα απο εδώ https://my.garmin.com/gcpInstall/checkP ... Device.htm

Προσωπικά για κακό και για καλό κρατώ τα αρχεία του gps backup πάντα σε ένα φάκελο αν και δεν έχει χρειαστεί μέχρι στιγμή να κάνω επαναφορά. Οι ποιό έμπειροι μπορούν να με διορθώσουν...

Πολλά προβλήματα μετά την αναβάθμιση:
1.Δεν βγάζει το βαρόμετρο
2. Δεν κρατά το activelog, το κρατά μέχρι το επόμενο άνοιγμα και όταν αρχίσεις νέα πορεία σβήνεται
3. Δεν κρατά όλα τα σημεία της διαδρομής (στη διαδρομή, που κάνεις τα σημεία μπορεί να είναι 1800) όταν κάνεις save κρατά 500 σημεία
Αυτά έχω εντοπίσει προς το παρόν..Έχει κανεις κάποια λύση προτού το στείλω στην εταιρεία..Ευχαριστώ.

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Τετ 24 Σεπ 2014, 21:14
από lekat
για το ένα και δύο δεν έχω τίποτα.
για το 3: για να σώσεις και τα 1800 σημεία πρέπει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ SAVE!
τι να κάνεις; Συνδέεις το gps στον υπολογιστή και από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς ζητάς να κατεβάσει το active log. Μόνο έτσι τα σώζεις όλα. Αν θυμάμαι καλά αυτό συμβαίνει γιατί η ίδια η εταιρεία έχει βάλει περιορισμό στο πόσα σημεία θα σωθούν.

για το 2 τώρα που το ξαναβλέπω, νομίζω ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε μία ρύθμιση που κανονίζει αν θα γράφει σαν συνέχεια τις διαδρομές. Σ' ένα garmin 276 που χρησιμοποιώ στην καρτέλα για το ίχνος μου έχει τρεις επιλογές: Off, Γέμισε, Τύλιγμα. Το έχω στο Τύλιγμα και γράφει διαρκώς.

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 25 Σεπ 2014, 08:50
από nektaman
...αντιγράφω (copy - paste )όλα τα αρχεία του δίσκου (Garmin) σε ενα ξεχωριστο φάκελο στο pc για παν ενδεχόμενο, το pc βλέπει το gps σαν αφαιρούμενο δίσκο μέσω της usb θύρας....

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 25 Σεπ 2014, 19:01
από pankan
dimoschris έγραψε: Πολλά προβλήματα μετά την αναβάθμιση:
1.Δεν βγάζει το βαρόμετρο
2. Δεν κρατά το activelog, το κρατά μέχρι το επόμενο άνοιγμα και όταν αρχίσεις νέα πορεία σβήνεται
3. Δεν κρατά όλα τα σημεία της διαδρομής (στη διαδρομή, που κάνεις τα σημεία μπορεί να είναι 1800) όταν κάνεις save κρατά 500 σημεία
Αυτά έχω εντοπίσει προς το παρόν..Έχει κανεις κάποια λύση προτού το στείλω στην εταιρεία..Ευχαριστώ.
To 3 ήταν πάντα έτσι. Σε σωμένες διαδρομές τα παλιότερα μοντέλα δέχονταν μέχρι 500 σημεία. Από κει και πέρα αντιδρούσαν διαφορετικά ανάλογα με την ενέργεια. Αν έσωνες μια διαδρομή με περισσότερα από 500 σημεία από το activelog, τότε το μηχανάκι μείωνε τα σημεία στα 500 "τεντώνοντας" τη διαδρομή. Γι' αυτό λέγαμε ότι ποτέ δεν έπρεπε να σώνουμε το activelog. Αν φόρτωνες μια μεγάλη διαδρομή από ένα αρχείο, τότε φόρτωνε μόνο τα πρώτα 500 σημεία και τα υπόλοιπα τα πέταγε. Γι' αυτό αναφέρεται και στο hellaspath, σε κάθε διαδρομή και ο αριθμός των trackpoints. Για να έχουν το νου τους οι χρήστες.

Το 1 μου μοιάζει σαν να σου κρύφτηκε η σελίδα του αρόμετρου ή να το έχει κάπου αλλού. Ψάξε το.

Το 2 όμως μου μοιάζει άσχημο. Δεν μπορεί να χάνεται το activelog. Στο activelog μπορεί να υπάρχουν καταγραφές πολλών και όχι απαραίτητα συνεχόμενων ημερών, όπου μπορεί να έχουν μεσολα ήσει άπειρα ανοιγοκλεισίματα του μηχανήματος. Αν είσαι σίγουρος ότι δεν κάνεις κάτι λάθος, να τους στείλεις μήνυμα και να ενημερώσεις κι εμάς για την απάντηση.

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Παρ 26 Σεπ 2014, 10:08
από dimoschris
lekat έγραψε:για το ένα και δύο δεν έχω τίποτα.
για το 3: για να σώσεις και τα 1800 σημεία πρέπει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ SAVE!
τι να κάνεις; Συνδέεις το gps στον υπολογιστή και από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς ζητάς να κατεβάσει το active log. Μόνο έτσι τα σώζεις όλα. Αν θυμάμαι καλά αυτό συμβαίνει γιατί η ίδια η εταιρεία έχει βάλει περιορισμό στο πόσα σημεία θα σωθούν.
Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.
Αυτό ακριβώς γινόταν πριν την αναβάθμιση...δεν έκανα SAVE την διαδρομή και έμπαινα στο mapsource και είχα όλα τα σημεία, όποτε τα έσωζα στον Η/Υ και για τα ανέβασμα στο gps προσάρμοζα τα σημεία να είναι γύρω στα 490-500
Για το "τύλιγμα" (συνεχή εγγραφή) θα το δοκιμάσω..

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Παρ 26 Σεπ 2014, 10:11
από dimoschris
nektaman έγραψε:...αντιγράφω (copy - paste )όλα τα αρχεία του δίσκου (Garmin) σε ενα ξεχωριστο φάκελο στο pc για παν ενδεχόμενο, το pc βλέπει το gps σαν αφαιρούμενο δίσκο μέσω της usb θύρας....
οκ, κατάλαβα, ευχαριστώ..

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Παρ 26 Σεπ 2014, 11:07
από pankan
nektaman έγραψε:...αντιγράφω (copy - paste )όλα τα αρχεία του δίσκου (Garmin) σε ενα ξεχωριστο φάκελο στο pc για παν ενδεχόμενο, το pc βλέπει το gps σαν αφαιρούμενο δίσκο μέσω της usb θύρας....

οκ, κατάλαβα, ευχαριστώ..
Αυτά τα περί αντιγραφής, αφορούν τα νεώτερα μοντέλα που είναι πιο ευέλικτα.

Re: Πρόβλημα gps

Δημοσιεύτηκε: Δευ 06 Οκτ 2014, 10:05
από dimoschris
Κατέβασα το εγχειρίδιο λειτουργίας του και έβαλα όλες τις ρυθμίσεις όπως τις έχει το εγχειρίδιο και λύθηκαν όλα..Ευχαριστώ όλους για την βοηθειά ..