Τις τελευταίες μέρες έχω λάβει 2 μηνύματα σχετικά με ένα θέμα που είχα βάλει παλιότερα στο φόρουμ. Αφορούσαν κάποια παλιά αρχεία για σεμινάρια που είχα, και τα στέλνω σε όποιον τα ζητήσει. Τα είχα στείλει και παλιότερα σε κάποιους άλλους που επίσης διάβασαν γι' αυτά στο φόρουμ. Είδα επίσης ότι στη πρόσφατη συζήτηση για το μέλλον του hellaspath υπήρχε μια μικρή ανταπόκριση.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το φόρουμ αργά αλλά σταθερά δουλεύει.
Αναρωτιόμουν λοιπόν πως θα μπορούσε να γίνει περισσότερο γνωστό. Η απάντηση βέβαια είναι η καλύτερη προβολή του. Και νομίζω ότι τον τρόπο καλύτερης προβολής τον έδειξε η Νίκη. Εννοώ το link στο Hellaspath που έχει βάλει στο banner του τίτλου του φόρουμ. Το βρίσκω πολύ καλή σκέψη αν και το πρόσεξα μόλις προχτές. Αναρωτιέμαι αν στη θέση του θα μπορούσε να μπει κάποιο logo από αυτά που είχε φτιάξει παλιά ο Γιώργος και δίναμε σε συλλόγους για να τα βάλουν στη σελίδα τους.
Θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και στο hellaspath; Να μπει δηλαδή στο banner του τίτλου του ένα αντίστοιχο κουμπί-logo που να παραπέμπει και συγχρόνως να προβάλει το φόρουμ;
Και ίσως αργότερα κι άλλα links που να παραπέμπουν σε άλλα σημαντικά modules όπως αυτά που συζητήσαμε στο θέμα για την ανάπτυξη του hellaspath;
Μπορεί να υπάρχουν δηλαδή στο banner του τίτλου, κουμπιά-links για το ημερολόγιο, για το tracklog, για το εγχειρίδιο (όπως των σπηλαιολόγων) και για όποιο άλλο σημαντικό module φτιαχτεί στο μέλλον.
Με το τρόπο αυτό νομίζω ότι επιτυγχάνονται πολλά διαφορετικά πράγματα:
Ενισχύεται η αυτονομία των modules που νομίζω ότι είναι απαραίτητη για να μη μπλέξουν τα αυγά με τα καλάθια όπως βλέπουμε να γίνεται σε ελληνικά και ξένα sites.
Ενισχύεται η ενότητα των modules και γίνεται αμέσως αντιληπτή στον τυχαίο επισκέπτη η κοινή τους προέλευση και η κοινή τους ποιότητα.
Ενισχύεται η επισκεψιμότητα γιατί η επίσκεψη σε ένα από αυτά θα κάνει ολοφάνερη τη παρουσία των άλλων και θα προτρέπει τον επισκέπτη στη συμμετοχή και σε αυτά (γιατί για να μη ξεχνάμε, η συμμετοχή είναι στη καρδιά της ιδέας του hellaspath).
Νομίζω τέλος ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα (εθελοντική εργασία ανθρώπων με περιορισμένο χρόνο), η ιδέα της Νίκης εκτός του ότι είναι κατα τη γνώμη μου η καλύτερη, είναι και η λιγότερο επιβαρυντκή.
Και κάτι ακόμη για να τελειώσω. Έβαλα εδώ αυτό το θέμα, αλλά ταιριάζει εξίσου καλά και στο "Site feedback για το hellaspath.gr" ή ακόμη και ως συνέχεια στη πρόσφατη συζήτηση για την ανάπτυξη του hellaspath. Είδατε πως μπλέκονται όλα;
Καλύτερη προβολή του φόρουμ
- niki_kar
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Re: Καλύτερη προβολή του φόρουμ
Όσον αφορά το banner του φόρουμ:
Υπάρχει μια εικόνα, η οποία είναι κοινή και στο site, και εκεί πάνω αριστερά υπάρχει μια άλλη διαφανής εικόνα που γράφει hellaspath.gr η οποία μας παραπέμπει στο site.
Αυτό το δεύτερο εικονάκι θα μπορούσε να είναι και ένα από τα παλιά logo αλλά νομίζω πως δεν θα δένει καλά αισθητικά πάνω στην μεγαλύτερη εικόνα πάνω στην οποία θα πατάει.
Θα πρέπει να επανασχεδιαστεί η βασική εικόνα, καθώς και όλες οι μικρότερες που θα βρίσκονται πάνω σε αυτήν και που θα παραπέμπουν κάπου.
Νομίζω πως χρειαζόμαστε κάποιον με καλό γούστο σε αυτό το σημείο για να μας φτιάξει τα bannerάκια
Εάν δοθούν αυτές οι νέες εικόνες, θα μπορέσουν να περαστούν στο φόρουμ.
Αναφορικά με το site τώρα:
Υπάρχει ήδη στο μενού αριστερά Link για το φόρουμ και εύκολα μπορούν να προστεθούν και άλλα που θα παραπέμπουν στα υπόλοιπα που με τον καιρό θα γίνουν. Με φοβίζει λιγάκι η ιδέα με τα πολλά κουμπάκια και μπανεράκια και εικονάκια μήπως και γίνει καρναβάλι στο τέλος. Τέλος, για να μην μπερδεύεται ο χρήστης καλό είναι να μην υπάρχει επανάληψη της πληροφορίας (πράγμα που επιτυγχάνεται με το να φτάνεις στο ίδιο σημείο από χίλιες μεριές).
Υπάρχει μια εικόνα, η οποία είναι κοινή και στο site, και εκεί πάνω αριστερά υπάρχει μια άλλη διαφανής εικόνα που γράφει hellaspath.gr η οποία μας παραπέμπει στο site.
Αυτό το δεύτερο εικονάκι θα μπορούσε να είναι και ένα από τα παλιά logo αλλά νομίζω πως δεν θα δένει καλά αισθητικά πάνω στην μεγαλύτερη εικόνα πάνω στην οποία θα πατάει.
Θα πρέπει να επανασχεδιαστεί η βασική εικόνα, καθώς και όλες οι μικρότερες που θα βρίσκονται πάνω σε αυτήν και που θα παραπέμπουν κάπου.
Νομίζω πως χρειαζόμαστε κάποιον με καλό γούστο σε αυτό το σημείο για να μας φτιάξει τα bannerάκια

Εάν δοθούν αυτές οι νέες εικόνες, θα μπορέσουν να περαστούν στο φόρουμ.
Αναφορικά με το site τώρα:
Υπάρχει ήδη στο μενού αριστερά Link για το φόρουμ και εύκολα μπορούν να προστεθούν και άλλα που θα παραπέμπουν στα υπόλοιπα που με τον καιρό θα γίνουν. Με φοβίζει λιγάκι η ιδέα με τα πολλά κουμπάκια και μπανεράκια και εικονάκια μήπως και γίνει καρναβάλι στο τέλος. Τέλος, για να μην μπερδεύεται ο χρήστης καλό είναι να μην υπάρχει επανάληψη της πληροφορίας (πράγμα που επιτυγχάνεται με το να φτάνεις στο ίδιο σημείο από χίλιες μεριές).