Σελίδα 1 από 1

Ένα Αυγό ...τεμπέλικο

Δημοσιεύτηκε: Δευ 12 Σεπ 2016, 16:29
από pankan
Στα πλαίσια των ετήσιων καλοκαιρινών μας διακοπων που κατά παράδοση τα τελευταία 7 χρόνια τις περνάμε στη Βοβούσα, είπαμε φέτος να ανέβουμε στο ψηλότερο βουνό της περιοχής, το Αυγό (2177).
Αντί όμως να το κάνουμε κανονικά σαν τους ανθρώπους ξεκινώντας μέσα από τη Βοβούσα, και με την εύκολη για όλους δικαιολογία ότι έχουμε μαζί μας παιδιά, αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος με το αυτοκίνητο.
Ο χωματόδρομος στο Αυγό ξεκινάει από το ψηλότερο σημείο της ασφάλτου για το Περιβόλι (στάνη Τίζα), και φτάνει μέχρι πολύ ψηλά, μέχρι μια στάνη λίγο κάτω από τα 1900 μ. Γλυτώνεις 900 μέτρα υψομετρική δηλαδή. Καθόλου λίγο. Τρεις ώρες γεμάτες.
Τα πρόβατα εχουν πια σχεδόν εξαφανιστεί από τα βουνά μας, κι έτσι στα μέσα Αυγούστου τα πάντα ήταν καταπράσινα και το αβόσκητο χορτάρι παχύ-παχύ.
Η διαδρομή (με τα πιτσιρίκια μπροστάρηδες) δεν είναι ούτε μια ώρα. Αν το αυτοκίνητο δεν σας βγάλει μέχρι το τέρμα του δρόμου, άντε να είναι και λίγο παραπάνω.
Στη κορυφή το αστραποκαμένο παρατηρητήριο αντέχει ακόμη. Η θέα στη Βόρεια Πίνδο πολύ όμορφη.
Το ξέρω, θα πρέπει να ντρέπομαι που ανέβηκα μέχρι εκεί πάνω με το αυτοκίνητο. Έχω όμως ανέβει άλλη φορά κανονικά και για τιμωρία μου ανέβηκα φέτος δύο φορές.

Re: Ένα Αυγό ...τεμπέλικο

Δημοσιεύτηκε: Δευ 12 Σεπ 2016, 17:31
από niki_kar
Εντάξει ξεπλύθηκες! Φτάνει να μυούνται νέοι στον χώρο! Θεωρώ σημαντικά βιώματα για τα παιδιά τέτοιες αποδράσεις και είμαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα τις επαναλάβουν και μόνα τους αργότερα. Επίσης, όπως λέει και ο Δημητράκης, είναι σημαντικό να έχουν και άλλα παιδάκια παρέα για να μην βαριούνται τους μεγάλους ξερόλες :dead:

Re: Ένα Αυγό ...τεμπέλικο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 13 Σεπ 2016, 22:52
από nektaman
niki_kar έγραψε:όπως λέει και ο Δημητράκης, είναι σημαντικό να έχουν και άλλα παιδάκια παρέα για να μην βαριούνται τους μεγάλους ξερόλες :dead:
καλά αυτό είναι νόμος !!!....αμα έχουν παρέα τα πάς και διάσχιση Σιβηρίας άνετα !!!

Re: Ένα Αυγό ...τεμπέλικο

Δημοσιεύτηκε: Πέμ 15 Σεπ 2016, 13:38
από ndimensi
Άλλη αξία έχει μία διαδρομή όταν συμμετέχουν παιδιά...

Re: Ένα Αυγό ...τεμπέλικο

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 18 Σεπ 2016, 13:27
από yannisdelta
Υπομονή Παναγιώτη τα μικρά παραμεγάλωσαν και σε λίγο θα πηγαίνουμε πάλι μόνοι μας !!!

Re: Ένα Αυγό ...τεμπέλικο

Δημοσιεύτηκε: Δευ 19 Σεπ 2016, 09:23
από lekat
συγχωρεμένος απ τους μεγάλους κι ευλογημένος απ τα παιδιά, μπράβο πάνο