Ξεκινώντας λοιπόν απο τον Νοέμβριο του 2012...
Αυτή τη φορά η παρέα αποτελείται απο 6 μέλη εκ των οποίων οι 4 επιχειρούν την ανάβαση για πρώτη φορά. Ο καιρός είναι ιδανικός και ξεκινάμε απο την Ναύπακτο πρωί πρωί. Μετά απο 2 ώρες αντικρίζουμε τα Βαρδούσια απο τον Αθανάσιο Διάκο (1,2). Μετά απο 30 λεπτά έχουμε φτάσει στο σημείο απο το οποίο ξεκινήσαμε το μονοπάτι των Κοπρισιών (3). Η ανάβαση μας πήρε 3:30 ώρες (4,5,6) με την μοναδική θέα (7,8,9,10,11) να είναι η επιβράβευση μας. Η κατάβαση έγινε απο την διαδρομή ''Πόρτες'' και μας πήρε 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
Αυτή τη φορά ήμασταν 2 άτομα και ο στόχος ήταν να ανέβουμε στον Κόρακα απο την συγκεκριμένη διαδρομή κατασκηνώνοντας σε σημείο της περί τα 1850 μέτρα υψόμετρου (1).Γνωρίζαμε απο το δελτίο καιρού οτι θα έχει άσχημο καιρό αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσαμε να πάμε άλλη μέρα. Παραδόξως όμως ο καιρός ήταν ιδανικός, ήταν έτσι όλο το βράδυ και θεωρήσαμε τους εαυτούς μας τυχερούς....ΛΑΘΟΣ. Το επόμενο πρωί ο καιρός άρχισε να κλείνει (2,3,4) χωρίς όμως να ρίχνει βροχή και ετσι συνεχίσαμε κανονικά όπως είχαμε σχεδιάσει ακριβώς. Μετά απο 20 λεπτά άρχισαν οι πρώτες σταγόνες να κάνουν την εμφάνισή τους σε συνδυασμό με τον ήδη πολύ υγρό βουνίσιο αέρα που σε μουσκεύει (5,6). 20 μέτρα πριν βγούμε στο πρώτο πλατό της διαδρομής μπορούσαμε πλέον να ακούσουμε τι μας περίμενε....Ένας απίστευτα δυνατός αχός απο τον αέρα που επικρατούσε (ακολουθεί βίντεο παρακάτω).Ήταν ο πιο δυνατός άνεμος που έχω βρεθεί ποτέ μου. Είμαι σίγουρος οτι πολλοι απο εσάς έχετε βιώσει ανάλογα σκηνικά στα οποία ο ήχος του αέρα που χτυπάει στα βράχια είναι τόσο εκκωφαντικός που νομίζεις οτι βρίσκεσαι μέσα σε δωμάτιο. Μετά απο προσπάθεια να συνεχίσουμε την διαδρομή το βουνό μας κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε κι'άλλο αφού ο καιρός έκλεισε τελείως, με ορατότητα οχι πάνω απο 50 μέτρα (7). Μην ξέροντας την διαδρομή αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε και πήραμε τον δρόμο του γυρισμού (8).
(17,18,19).
Θα τελειωσω με φωτογραφικό υλικό απο παλαιότερες αναβάσεις απο την διαδρομή ''Πόρτες'' με εικόνες απο την ΒΔ πλευρα των Βαρδουσίων αλλά και με εικόνες της πανέμορφης Γραμμένης Οξυάς.
ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ''ΠΟΡΤΕΣ'' - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011