Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Δευ 08 Απρ 2013, 10:16

Κεντρική Μακεδονία. :yeah: :yeah:
Βόρας «Καϊμακσαλάν»:
Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Άσπρη Πέτρα – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα - Πόζαρ. (Κυκλική διαδρομή).
Με τον Κοσμά και τον Μήτσο.
Να 'ναι το ουράνιο τόξο. που δεν πιάνεται.
Όλο φαίνεται πως φτάνω, και όλο χάνεται.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Υ/Δ: +-1268
ΑΠΟΣΤΑΣΗ Χμ: 17,5~
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 3
ΧΡΟΝΟΣ: Ανάβασης 5h.Κατάβασης 5h=10 ώρες ~Με μικρά διαλλείματα. Ρυθμός ανάβασης Υ/Δ 275 Μ.Α.Ω.
ΣΗΜΑΝΣΗ: Επαρκής.
Νερό στην Διαδρομή: Στην αφετηρία.
Κατάλληλη εποχή : Καλοκαίρι Φθινόπωρο
Προσοχή: Η χάραξη της διαδρομής στον χάρτη είναι ενδεικτική της κατεύθυνσης και δεν είναι απόλυτα ακριβείς.
Στην διαδρομή απαραίτητο το ορειβατικό μποτάκι.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Νόμος Πέλλας. Λουτρά Λουτρακίου «Πόζαρ»

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ξεκινάμε από της εγκαταστάσεις των Λουτρών Λουτρακίου «Πόζαρ» με υψόμετρο 420Μ, μπροστά από το Εστιατόριο (1), πηγαίνουμε στην πεζογέφυρα αριστερά, περνάμε το ποτάμι και ανηφορίζουμε με κατεύθυνση Νότια Ν προς το πάρκινκ (Ρ). Συνεχίζουμε με την ίδια κατεύθυνση και ακολουθούμε τον δασικό δρόμο δεξιά μας που ανηφορίζοντας μπαίνει στο δάσος, σύντομα φτάνουμε σε αριστερή στροφή του δρόμου όπου δεξιά μας βρίσκουμε το μονοπάτι Μ2/3 (2).
Το μονοπάτι Μ2/3 παρότι είναι καλά σημαδεμένο, (κόκκινες γραμμές σε δέντρα και βράχους) έχει δυο μειονεκτήματα, το πρώτο είναι ότι σε δυο σημεία στην Βορειανατολική ΒΑ πλευρά κινείτε σε γλιστερούς βράχους και θέλει προσοχή, και το δεύτερο ότι έχει κλείσει σε πολλά σημεία από βλάστηση.
Μπαίνουμε στο μονοπάτι και ανηφορίζουμε μέσα σε δάσος με Δυτική Δ κατεύθυνση, περνάμε από γλιστερά βράχια και αλλάζουμε σταδιακά κατεύθυνση σε Βόρεια Β, συνεχίζουμε σχεδόν ισοϋψή και κυκλώνουμε την πλαγιά ώσπου καταλήγουμε σε χείλος γκρεμού με θαυμάσια θέα του ρέματος «Νικολάου».
Ανηφορίζουμε έντονα αλλάζοντας κατεύθυνση σε Νοτιοδυτική ΝΔ και περνάμε πάνω από γλιστερά βράχια ακολουθώντας το χείλος του γκρεμού ώσπου καταλήγουμε σε ράχη την οποία ακολουθούμε με κατεύθυνση Δυτική Δ, περνάμε από ερείπια κτισμάτων και καταλήγουμε σε μικρό πλάτωμα κορυφής περιτριγυρισμένο με πεζούλα επάνω στο χείλος γκρεμού (3).
Ήμαστε σε ανώνυμη κορυφή, σε υψόμετρο 670Μ, αφού καλύψαμε +250Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 1,3Χμ σε χρόνο 55 λεπτών από το «Πόζαρ».
Από την κορυφή συνεχίζουμε με Δυτική Δ κατεύθυνση ακολουθώντας κόκκινα σημάδια στα βράχια, κατεβαίνουμε από απότομο λούκι, συνεχίζουμε έχοντας βράχια δεξιά και καταλήγουμε σε ράχη «Λαιμό» που τον ακολουθούμε ώσπου φτάνουμε σε διασταύρωση με μονοπάτι αριστερά μας, (4) που έρχεται από την κοιλάδα «καστανιές» αριστερά μας (4α) με 600Μ υψόμετρο.
Ήμαστε σε υψόμετρο 620Μ αφού καλύψαμε -50Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 0,6Χμ σε χρόνο 10 λεπτών από την κορυφή.
Εάν θέλουμε να φτάσουμε στην θέση (4) σε υψόμετρο 620Μ προκειμένου είτε να πάμε στην κορυφή (3), είτε να συνεχίσουμε στο μονοπάτι Μ2/14 για «Μπέλ Κάμεν» (Άσπρη Πέτρα) και «Μπουρίκα» (Πευκόφυτο) μπορούμε να φτάσουμε με τα πόδια ακολουθώντας τον χωματόδρομο μετά το Πάρκινγκ (Ρ) ως της «Καστανιές» καλύπτοντας +205Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύοντας απόσταση 2,7Χμ., σε χρόνο 45 λεπτών από τα Λουτρά.
Συνεχίζουμε ανηφορίζοντας με κατεύθυνση Δυτική Δ και ακολουθούμε το μονοπάτι Μ2/14. Το μονοπάτι Μ2/14 είναι ένα καλά σημαδεμένο και ευδιάκριτο μονοπάτι, είναι όμως αρκετά επίπονο λόγω του ότι ακολουθεί ράχη με σκαμπανεβάσματα «Χτένι», καθώς και σε αρκετά σημεία είναι στενό και γλιστράει και θέλει σχετική προσοχή, παρόλα αυτά όμως αξίζει να περπατήσουμε σε αυτήν την πλευρά του βουνού.
Συνεχίζουμε ανηφορίζοντας έντονα, σταδιακά αλλάζουμε κατεύθυνση σε Βορειοδυτική ΒΔ βαδίζοντας σε αραιά δασωμένη με μαυρόπευκα και οξιές πλαγιά, και σε ράχες με θαυμάσια θέα τόσο στο ρέμα του «Ράμνο Μπόρ» (Πευκόφυτο), και στο οροπέδιο του Παλιού Λουτρακίου, όσο και του λεκανοπέδιου της Αλμωπίας. Ανηφορίζουμε και φτάνουμε σε κορυφή που την περνάμε από τα αριστερά, στην συνέχεια κατηφορίζουμε καταλήγοντας σε δασωμένο με οξιές «λαιμό» όπου συναντάμε μονοπάτι αριστερά μας (5).
Ήμαστε σε υψόμετρο 730Μ αφού καλύψαμε +110Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 0,94Χμ., σε χρόνο 25 λεπτών από την θέση (4).
Το μονοπάτι δεξιά μας κατεβαίνει στο «Νικολάου Ρέμα» αλλά δεν υπάρχει σαφή εικόνα για την κατάσταση του.
Προσπερνάμε την διασταύρωση και ανηφορίζουμε σε δασωμένη πλαγιά, από εδώ και πέρα ξεκινάει μια επίπονη αλλά πανέμορφη διαδρομή, φτάνουμε σε ράχη με θεά την «Μπέλ Κάμεν» (Άσπρη Πέτρα) ψηλά στα Δυτικα Δ που είναι και ο προορισμός μας. Συνεχίζουμε στην ράχη με θαυμάσια θέα στο ρέμα, βλέποντας πλέον το ρέμα του καταρράκτη της «Κουνουπίτσας» και την «Σοκόλ» (Γεράκι) στα Βόρεια, φτάνουμε στην βάση βράχων και ορθοπλαγιάς τα οποία τα περνάμε από αριστερά ώσπου καταλήγουμε σε ξέφωτη από πυρκαγιά πλαγιά. Ανηφορίζουμε έντονα με κατεύθυνση Νοτιοδυτική ΝΔ ακολουθώντας την ράχη δεξιά και στην συνέχεια δυτικά περνώντας την κορυφή «Μπέλ Κάμεν» από αριστερά ώσπου καταλήγουμε σε «λαιμό» (6).
Ήμαστε σε υψόμετρο 1350Μ αφού καλύψαμε +620Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 2Χμ., σε χρόνο 2 ωρών και 15 λεπτών από την θέση (5).
Συνεχίζουμε με Δυτική Δ κατεύθυνση ακολουθώντας με σκαμπανεβάσματα το «Χτένι» της δασωμένης ράχης, με πιο ήπιες συνθήκες και με θαυμάσια πανοραμική θέα, φτάνουμε σε κορυφογραμμή με ερείπια οχυρώσεων, στην συνέχεια κατηφορίζουμε έχοντας πλαγιά δεξιά, με εμφανείς κρατήρες από εκρήξεις οβίδων. Συνεχίζουμε ανηφορίζοντας και ξαναβγαίνουμε σε κορυφογραμμή με ερείπια οχυρώσεων ώσπου καταλήγουμε σε πέρασμα αριστερά ανάμεσα σε δυο βράχους, «Πόρτα», (6α) σε υψόμετρο 1535Μ. Περνάμε ανάμεσα από του βράχους και κατηφορίζουμε έντονα από στενό μονοπάτι, φτάνουμε σε ρίζα βράχου και ανηφορίζουμε επίσης έντονα ώσπου καταλήγουμε σε ράχη με οχυρώσεις, την ακολουθούμε με σκαμπανεβάσματα και καταλήγουμε σε κορυφή (7).
Ήμαστε στην κορυφή «Μπουρίκα» (Πευκόφυτο) σε υψόμετρο 1688Μ αφού καλύψαμε +388Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 2Χμ., σε χρόνο 1 ώρας και 15 λεπτών από την «Μπέλ Κάμεν» (6).
Συνολικά από την αρχή της διαδρομής καλύψαμε +1268Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 6,5Χμ.~, σε χρόνο 5 ωρών.

Από την κορυφή μπορούμε να κατέβουμε σε «μπαλκόνι» (7α) που βρίσκετε σε υψόμετρο 1600Μ,και θαυμάσιο θέα του «Ράμνο Μπόρ» και όλης της χαράδρας του ρέματος, ακολουθώντας το μονοπάτι Μ2/16 που κατηφορίζει με Βόρια Β κατεύθυνση σε ράχη με οχυρώσεις, αφού καλύψουνε -88+88Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσουμε απόσταση 720 μέτρων (Π/Ε) σε χρόνο 45’ λεπτών.
Επιστροφή από την κορυφή.
Κατηφορίζουμε Νότια για λίγα μέτρα, και συνεχίζουμε στο μονοπάτι Μ2/7 το οποίο προσπερνάει την κορυφή με Δυτική Δ κατεύθυνση από τα Αριστερά. Κατηφορίζουμε έχοντας την κορυφή αριστερά, καταλήγουμε σε δασωμένη ράχη, συνεχίζουμε σε ευδιάκριτο μονοπάτι που τραβερσάρει έντονα στην απότομη πλαγιά, φτάνουμε σε βράχια που τα περνάμε από δεξιά από στενό μονοπάτι που κατηφορίζει ήπια περνώντας από χαρακτηριστικό άσπρο βράχο με κατολισθήσεις που κλείνουν το μονοπάτι ώσπου καταλήγουμε σε σέλωμα με ξέφωτο αριστερά μας όπου συναντάμε διασταύρωση με το μονοπάτι Μ2/10 αριστερά (8).
Ήμαστε σε υψόμετρο 1510Μ αφού καλύψαμε -178Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 0,9Χμ., σε χρόνο 30 λεπτών από την κορυφή.
Αφήνουμε το μονοπάτι Μ2/7 που συνεχίζει Δυτικά Δ και σε 800 μέτρα περίπου φτάνει στην θέση Δοκάρι (8β).
Συνεχίζουμε αριστερά Νότια Ν ακολουθώντας το μονοπάτι Μ2/10 που κατεβαίνει στο Καθαρό Ρέμα. Κατηφορίζουμε για 100 περίπου μέτρα στο ξέφωτο ακολουθώντας στα δεξιά το όριο του δάσους ώσπου μπαίνουμε στο μονοπάτι. Το μονοπάτι Μ2/10 είναι ένα καλά σημαδεμένο και συντηρημένο μονοπάτι που τραβερσάρει την πανέμορφα δασωμένη με αιωνόβιες οξιές Νότια πλευρά της «Μπουρίκας» με κατεύθυνση Νοτιοανατολική ΝΑ και καταλήγει στην «Μπίστριτσα» (Καθαρό Ρέμα).
Στο μονοπάτι θέλει την προσοχή μας σε φαρδιά ρεματιά που συναντάμε σε υψόμετρο 1000Μ (8α) όπου η σήμανση δεν είναι σαφής, περνάμε την ρεματιά διαγώνια και ανεβαίνουμε στην αριστερή, Ανατολική Α της όχθη όπου συναντάμε ξανά το μονοπάτι, καταλήγουμε σε ξέφωτη ράχη, και φτάνουμε σε πλάτωμα με πέτρινα ερείπια άξια προσοχής, όπου οι «κυνηγοί θησαυρών» έκαναν την δουλειά τους. Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας ώσπου καταλήγουμε στο «Καθαρό Ρέμα» μπροστά στην δεξαμενή υδρομάστευσης υδροηλεκτρικού, όπου και συναντάει χαλικόδρομο (9).
Ήμαστε σε υψόμετρο 625Μ αφού καλύψαμε -885Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 4,2Χμ., σε χρόνο 3 ωρών από το σέλωμα (8).
Το μονοπάτι Μ2/7 είναι το κλασικό μονοπάτι ανάβασης στην «Μπουρίκα» αλλά και στο «Δοκάρι». Για να βρούμε την αρχή του περνάμε την δεξαμενή από τα αριστερά, αμέσως μετά περνάμε κάτω από τον αγωγό του νερού, διασχίζουμε το ρέμα και βρίσκουμε το μονοπάτι πάνω στον όχθο δεξιά. Χρόνος για την ανάβαση 3,5~4 ώρες.
Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας στον χαλικόδρομο στην αρχή Νότια και στην συνεχεία Ανατολικά, ανάμεσα σε ένα θαυμάσιο τοπίο με κοιλάδας με πλατάνια, περνάμε το υδροηλεκτρικό δεξιά και φτάνουμε σε ποτίστρα με εικονοστάσι και στάνη, συνεχίζουμε για 300 μέτρα περίπου και συναντάμε αριστερά μας διασταύρωση με δευτερεύοντα δασικό δρόμο (10).
Ήμαστε σε υψόμετρο 470Μ αφού καλύψαμε -155Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 3,2Χμ., σε χρόνο 40 λεπτών από το «Καθαρό Ρέμα».
Αφήνουμε τον χαλικόδρομο και μπαίνουμε στον δευτερεύοντα δρόμο αριστερά, ανηφορίζουμε για 150 μέτρα περίπου και συναντάμε δεξιά μας διασταύρωση που την ακολουθούμε με κατεύθυνση Βορειανατολική ΒΑ, μπαίνουμε σε δάσος με μαυρόπευκα ακολουθώντας κατεστραμμένο δρόμο, αγνοούμε διασταυρώσεις και ανηφορίζουμε στην ίδια κατεύθυνση ώσπου σε υψόμετρο 500Μ περίπου καταλήγουμε σε πλάτωμα με χωράφια και φυτείες με κερασιές. Συνεχίζουμε και φτάνουμε σε διασταύρωση, ακολουθούμε τον δρόμο αριστερά, που ανηφορίζει έντονα Βορειοανατολικά ΒΑ και σε λίγα μετρά μας βγάζει σε δεύτερη διασταύρωση δασικού δρόμου που την ακολουθούμε δεξιά Νοτιοανατολικά ΝΑ, φτάνουμε σε διασταύρωση αριστερά που την αγνοούμε, συνεχίζουμε, ο δρόμος στρίβει και αλλάζει κατεύθυνση σε Βόρεια Β, αγνοούμε όλες τις διασταυρώσεις που θα συναντήσουμε δεξιά μας, ώσπου καταλήγουμε στο Πάρκινγκ (Ρ) και τα λουτρά (1).
Φτάσαμε στην αφετηρία μας αφού καλύψαμε +30-80Μ υψομετρικής διαφοράς, διανύσαμε απόσταση 2,23Χμ., σε χρόνο 50 λεπτών από το «Καθαρό Ρέμα».
:furious: :( :sly: Όσο όμορφη και αν είναι η διαδρομή από το «Καθαρό Ρέμα» ως τα λουτρά, αν βρεθεί κανείς να μας περισυλλέξει και μας πετάξει απευθείας στην πισίνα στα λουτρά θα είναι ότι το καλύτερο. :thmbup:

1 Χάρτης Βόρας Πόζαρ Μπουρίκα.
2 Η Ράχη της «Μπουρίκας» Από την «Σκληρή Πέτρα».
3 Ανηφορίζοντας για Μ2/3.
4 Η Ορθοπλαγιά πάνω από το «Σπήλαιο Λουτρών».
5 Αγναντεύοντας. Στο βάθος αριστερά το «Καϊμακσαλάν».
Συνημμένα
1 Χάρτης Βόρας Πόζαρ Μπουρίκα.jpg
2 Η Ράχη της «Μπουρίκας».JPG
3 Ανηφορίζοντας για Μ2 3.JPG
4 Η Ορθοπλαγιά ..JPG
5 Αγναντεύοντας.JPG
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μήτρου Τάκης την Παρ 12 Απρ 2013, 00:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Δευ 08 Απρ 2013, 10:18

6 Υπομονή Ένα τσιγάρο δρόμος μας έμεινε.
7 Το πλάτωμα του «Παλιού Λουτρακίου».
8 Το «Ράμνο Μπόρ Ρέμα».
9 Η «Μπέλ Κάμεν» στο βάθος η «Μπουρίκα».
10 Το ρέμα του καταρράκτη «Κουνουπίτσας».
Συνημμένα
6 Υπομονή.JPG
7 Το πλάτωμα του «Παλιού Λουτρακίου»..JPG
8 Το «Ράμνο Μπόρ Ρέμα»..JPG
9 Η «Μπέλ Κάμεν».JPG
10 Το ρέμα του καταρράκτη.JPG
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μήτρου Τάκης την Δευ 08 Απρ 2013, 19:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Δευ 08 Απρ 2013, 10:19

11 Ανηφορίζοντας στο μονοπάτι.
12 Ανηφορίζοντας στο μονοπάτι.
13 Η Καμένη πλαγιά της «Μπέλ Κάμεν».
14 Μόνο δεμένος κρατιέται.
15 Στο μονοπάτι της «Μπέλ Κάμεν».
Συνημμένα
11 Ανηφορίζοντας στο μονοπάτι..JPG
12 Ανηφορίζοντας στο μονοπάτι..JPG
13 Η Καμένη πλαγιά της «Μπέλ Κάμεν»..JPG
14 Μόνο δεμένος κρατιέται..JPG
15 Στο μονοπάτι της «Μπέλ Κάμεν»..JPG

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Δευ 08 Απρ 2013, 10:21

16 Η ράχη με τις οχυρώσεις.
17 Οχυρώσεις.
18 Αγναντεύοντας «Ντόμπρο Πόλε» και «Κράβιτσα».
19 Αγναντεύοντας.
20 Κρατήρες οβίδων.
Συνημμένα
16 Η ράχη με τις οχυρώσεις..JPG
17 Οχυρώσεις..JPG
18 Αγναντεύοντας «Ντόμπρο Πόλε» και «Κράβιτσα»..JPG
19 Αγναντεύοντας..JPG
20 Κρατήρες οβίδων..JPG

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Δευ 08 Απρ 2013, 10:23

21 Πελέκημα Μαυρόπευκου για το απαραίτητο δαδί.
22 Η «Πόρτα».
23 Το Λούκι.
24 Η ράχη για «Σοκόλ».
25 «Δόντι» «Έλατα» «Κιλιντέρκα». Στο κέντρο το πλάτωμα της πηγής «Σαλούνια».
Συνημμένα
21 Πελέκημα Μαυρόπευκου για το απαραίτητο δαδί..JPG
22 Η «Πόρτα»..JPG
23 Το Λούκι..JPG
24 Η ράχη για «Σοκόλ»..JPG
25 «Μπέλα Γκρόντα» «Δόντι» «Κιλιντέρκα»..JPG

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Δευ 08 Απρ 2013, 10:25

26 Επιτελούς στην κορυφή «Μπουρίκα».
27 Οχυρώσεις κατεβαίνοντας για «Μπαλκόνι» 7α.
28 «Δόντι».
29 «Κιλιντέρκα» και «Σολόλ».
30 Άντε τώρα καλό κατήφορο.
Συνημμένα
26 Επιτελούς στην κορυφή «Μπουρίκα»..JPG
27 Οχυρώσεις κατεβαίνοντας για «Μπαλκόνι»..JPG
28 «Δόντι»..JPG
29 «Κιλιντέρκα» και «Σολόλ»..JPG
30 Άντε τώρα καλό κατήφορο..JPG

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Δευ 08 Απρ 2013, 10:26

31 Κατηφορίζοντας την δυτική πλαγιά.
32 Στο πανέμορφο μονοπάτι Μ2/10.
33 Άξια προσοχής λίθινα ερείπια.
34 Panorama Βόρας Μπουρίκα 4.
35 Panorama Βόρας Μπουρίκα 2.
Συνημμένα
31 Κατηφορίζοντας την δυτική πλαγιά..JPG
32 Στο πανέμορφο μονοπάτι Μ2 10..JPG
33 Άξια προσοχής λίθινα ερείπια..JPG
34  Panorama Βόρας Μπουρίκα 4.JPG
35 Panorama Βόρας Μπουρίκα 2.JPG

Άβαταρ μέλους
yannisdelta
Δημοσιεύσεις: 666
Εγγραφή: Πέμ 11 Οκτ 2012, 17:35

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από yannisdelta » Δευ 08 Απρ 2013, 15:29

Μπράβο Τάκη για την περιγραφή.
Από τις πιο όμορφες κορυφογραμμές στην Ελλάδα!!!!!

Άβαταρ μέλους
Teobe!
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:12
Επικοινωνία:

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Teobe! » Τρί 09 Απρ 2013, 14:02

Ωραίος! Και κατατοπιστικότατος για όσους ακολουθήσουν...

Θανασηηηηήηη!!! Την κάνουμε για πάνωωωωω;;;
Αυτοφυή Φυτά της Ελλάδας!
http://nativeplantsofgreece.blogspot.gr/

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 799
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από nektaman » Πέμ 11 Απρ 2013, 21:57

φωτογραφίες σκέτη ποίηση Τάκη, πάντα τέτοια ωραία...
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 719
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 08:50
Τοποθεσία: Έδεσσα
Επικοινωνία:

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από niki_kar » Πέμ 11 Απρ 2013, 22:10

Λοιπόν, μια ένσταση! Κεντρική Μακεδονία είναι, όχι δυτική :p

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Παρ 12 Απρ 2013, 00:01

niki_kar έγραψε:Λοιπόν, μια ένσταση! Κεντρική Μακεδονία είναι, όχι δυτική :p
Καλά πως κάνεις έτσι ένα ψεματάκι είπαμε, αλλά για πες του τώρα που ετοιμάζω τα υπόλοιπα με κατάληξη τον Πρ. Ηλία πως θα τα βαπτίσω Κέντρο Δυτική ή θα βάλουμε τους νομάρχες να μονομαχήσουν και όποιος κερδίσει; :chinese: :furious: :doh: :lac: :msn-tongue: :sly: :thmbup:

Άβαταρ μέλους
niki_kar
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 719
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 08:50
Τοποθεσία: Έδεσσα
Επικοινωνία:

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από niki_kar » Παρ 12 Απρ 2013, 08:22

Έλα ντε! Λοιπόν, μέχρι Πιπερίτσα θα βάζεις Δυτική και από και πέρα θα βάζεις Κεντρική! χαχα, αστειεύομαι φυσικά.
Σοβαρά τώρα, νομίζω πως οι περισσότεροι προσπελάζουν το βουνό από Πέλλα παρά από Φλώρινα μεριά. Οπότε το "κεντρική" μου φαίνεται πιο σωστό.
Αλλά, δε βαριέσαι.... η περιγραφή έχει μεγαλύτερη σημασία :)

Άβαταρ μέλους
High_Land
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Πέμ 04 Οκτ 2012, 20:04
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από High_Land » Παρ 12 Απρ 2013, 10:25

Όπως και να την πεις , δυτική , ανατολική , κεντρική , η διαδρομή φαίνεται πανέμορφη. Μας δόθηκε μια φορά η ευκαιρία να πάμε αλλά τελικά προτιμήσαμε τον καταρράκτη μέσα στο ρέμα. :doh:
Θα μπει στο πρόγραμμα για να διορθώσουμε το λάθος μας
Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα, τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα, και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους.

Άβαταρ μέλους
Μήτρου Τάκης
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ 18 Οκτ 2012, 20:08
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Μήτρου Τάκης » Παρ 12 Απρ 2013, 13:22

niki_kar έγραψε:Έλα ντε! Λοιπόν, μέχρι Πιπερίτσα θα βάζεις Δυτική και από και πέρα θα βάζεις Κεντρική! χαχα, αστειεύομαι φυσικά.
Σοβαρά τώρα, νομίζω πως οι περισσότεροι προσπελάζουν το βουνό από Πέλλα παρά από Φλώρινα μεριά. Οπότε το "κεντρική" μου φαίνεται πιο σωστό.
Αλλά, δε βαριέσαι.... η περιγραφή έχει μεγαλύτερη σημασία :)
:thmbup: :thmbup: Κεντρική είναι αλλά Αντιγραφή και επικόλληση ξέφυγε. Άσε που οι καιροί είναι πονηροί και μπορεί να κατηγορηθώ ότι επυβουλεύομαι την εδαφική ακεραιτότητα της Πέλλας :yeah: :yeah:

Xaris
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Παρ 05 Οκτ 2018, 00:22

Re: Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) – Πευκόφυτο - Καθαρό Ρέμα.

Δημοσίευση από Xaris » Τρί 23 Οκτ 2018, 22:47

Εξαιρετικη περιγραφη!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βόρας”