Ιταλικές ¨Αλπεις

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 799
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από nektaman » Τετ 24 Αύγ 2016, 18:07

Έφθασε η ώρα να αρχίσουμε να κάνουμε σοβαρές σκέψεις για ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό ¨τουριστικής¨ φύσης στις Ιταλικές Αλπεις. Μην φανταστείτε τίποτα ορειβατικό, απλά να έχουμε μια πρώτη επαφή με την περιοχή μια και θα ταξιδέψω μαζι με την σύζυγο η οποία δεν είναι για ¨πολλά¨. Μιλάμε για χαλαρό περπάτημα και πιθανό ανέβασμα σε κορυφή μόνο με τελεφερίκ. Στην ιταλία έχω πάει 2 φορές στο παρελθόν αλλά όχι σε ορεινούς προορισμούς. Για ρίξτε καμμιά πρόταση εσεις που είστε περισσότερο έμπειροι απο μένα για πιθανούς προορισμούς-επιλογές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :)
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

peternik99
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: Τρί 09 Μαρ 2010, 12:48

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από peternik99 » Πέμ 25 Αύγ 2016, 10:25

Έχω πάει Δολομίτες με βάση Cortina d'Ambezzo και κοιλάδα της Aosta, Courmayer. Την δεύτερη φορά με την γυναίκα μου και με δικό μας αμάξι. Οι δυνατότητες είναι άπειρες και για εύκολα και για δύσκολα. Πρόσεχε όμως γιατί κάτι τέτοιες διακοπές με το εταίρο ήμισυ είναι αιτία φαγωμάρας για να μην πω διαζυγίου.. Βρες τουλάχιστον κάποιο καλό κάμπινγκ και κάνε την διαμονή της άνετη. Εγώ έκανα το λάθος και πήγα μόνο με τα απαραίτητα και άκουγα 12 μέρες γκρίνια.

Άβαταρ μέλους
pankan
Δημοσιεύσεις: 796
Εγγραφή: Τρί 02 Μαρ 2010, 14:31
Τοποθεσία: Αμφιθέα

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από pankan » Πέμ 25 Αύγ 2016, 23:32

Στη Κορτίνα έχω πάει κι εγώ.
Και πολυτελής και φτηνή. Και για εύκολα και για δύσκολα. Και σε πολύ καλη θεση ως κέντρο για διάφορες επισκέψεις.
Αν μείνεις σε κάμπινγκ να είσαι έτοιμος για κρύο και βροχή. Έμενα με βοήθησε μια τεντα-γκαζέμπο.
Μια επίσκεψη στο μουσείο του νεολιθικού κυνηγού στο Μπολτζάνο, μια επισκεψη στο "μουσείο στα σύννεφα" του Μέσνερ και μια πολύ εύκολη κυκλικη πεζοπορία γύρω από τις διάσημες "τρε τσίμε ντε Λαβαρέντο" θα είναι ελκυστικές ακόμη και στη πιο τεμπελικη συντροφιά. Υπάρχουν ακόμη τα εκτεταμένα υπαίθρια "μουσεία" του 1ου πολέμου στα οποία ανεβαίνεις με τελεφερίκ και είναι ωραία βολτα.
Δεν σου λέω για τις αναρριχήσεις και για τις βια φεράτα (που είναι το μεγάλο ατού της περιοχής) γιατί θα σε πικράνω.
Η μικρη απόσταση από την πράγματι εξαιρετική Βενετία (και τα ακομη εξαιρετικότερα κοντινά νησάκια της), θα είναι το τελικό επιχείρημα που θα πείσει την καλή σου

Στο Κουρμαγιέρ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για άσχετους. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μια τεράστια βόλτα με το τελεφερίκ που μπορεί να σε οδηγήσει πάνω από το Μον Μπλανκ μέχρι το Σαμονί.

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 799
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από nektaman » Παρ 02 Σεπ 2016, 08:48

Λοιπόν...πάτησα πάνω στις οδηγίες σας και σε συνδυασμό και άλλων απο φίλο που προτίμησε την περιοχή της Santa Caterina έχω μπεί σε ένα δρόμο. Όπως το βλέπω τώρα το πράμα η ευρύτερη περιοχή της Cortina κερδίζει αλλά θα πρέπει να περιμένω μέχρι να βγεί το νέο πρόγραμμα της Ryan καθώς υπάρχουν πτήσεις φθηνές απευθείας απο τα Χανια τόσο για το Τρεβίζο όσο και για το Μπέργκαμο. Χωρίς να έχω πάντως ιδέα της περιοχής, κοιτάζωντας μόνο απο το δίκτυο με πιάνει μια μελαγχολία για την κατάσταση των δικών μας προστατευόμενων περιοχών.

Η εποχή που λέω να πάω είναι μέσα προς τέλη Απριλίου και θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό, επίσης μια αναφορά σε τιμές στις περιοχές που κουβεντιάζουμε. Το 1999 που πήγα τελευταία φορά Φλωρεντία είχα βρεί την ¨αγορά¨ ίσως και φθηνότερη της Ελλάδας....Σχεδιάζω να μείνω σε διαμέρισμα μια και οι τιμές που βλέπω σε χωριουδάκια γύρω απο την Cortina δεν είναι απαγορευτικές (και δεν θα ήθελα επιπλέον και να χωρίσω :green: ).
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

peternik99
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: Τρί 09 Μαρ 2010, 12:48

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από peternik99 » Παρ 02 Σεπ 2016, 10:07

Όπου και να διαλέξεις, και ανατολικά προς Bolzano και δυτικά προς Βενετία η περιοχή είναι υπέροχη. Κοντά στο Bolzano ειναι και το περίφημο συγκροτημα της Brenta που καποια στιγμή θα ήθελα να πάω. Αλλά Απρίλιο ... είναι νομίζω η πιο νεκρή περίοδος και θα έχει πολύ χιόνι για περπάτημα και λίγο για σκί. Προφανώς και οι τιμές σε ξενοδοχεία αυτήν την περίοδο θα είναι χαμηλές. Αύγουστο που πήγα 2 φορές, πέντε μέρες περίπου έβρεχε στανταρ. Φαντάζομαι Απρίλιο θα είναι ακόμη χειρότερα. Αν βέβαια πας μόνο για τουρισμό (έχω διασχίσει με αμάξι την κοιλάδα του Τρέντο αρχές Μαΐου) και ηταν πολύ όμορφα (με αμπελώνες, κάστρα) και ίσως και νοτιότερα από το Τρέντο γύρω απο την λίμνη Γκάρντα οι συνθήκες να είναι καλές για περπάτημα. Σκέψου επίσης και την λύση να μπεις από Μοναχο. Ειναι 5 ώρες περίπου μεχρι Τρέντο σε πολύ καλό δρόμο.

Άβαταρ μέλους
nektaman
Δημοσιεύσεις: 799
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 23:41
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτη

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από nektaman » Τετ 28 Σεπ 2016, 13:47

κάτι άλλο που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι το εξής: μια που έχω σκοπό να νοικιάσω αυτοκίνητο για 3-4 μέρες, το οδικό δικτυο της περιοχής, απο την Βενετία και πάνω τι ρόλο βαράει ???....μιλάμε για δρόμους άνετους ή για δρόμους τυπικούς επαρχιακούς που μπαίνεις στην στροφή και κάνεις τον σταυρό σου ???..ξέρω πως οι Ιταλοί φημίζονται για την ποιότητα των δρόμων τους και το εχω δει αλλά μόνο σε μεγάλες αρτηρίες.

Επίσης, εκείνη την εποχή που μιλάμε, μισο-τέλη Απρίλη παίζει να κλείνουν δρόμοι απο χιονόπτωση στην περιοχή της Cortina ??...και ρωτάω γιατί δεν έχω εμπειρία απο οδήγηση με αλυσίδες..
το γέλιο είναι η λάμψη της ψυχής...

Άβαταρ μέλους
kyro
Δημοσιεύσεις: 139
Εγγραφή: Τετ 17 Οκτ 2012, 11:54
Τοποθεσία: Γαλάτσι (196μ)

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από kyro » Τετ 28 Σεπ 2016, 16:14

Οι αυτοκινητόδρομοί τους (Α** και Ε**) είναι πολύ καλοί αλλά ακριβοί (δεν παίζει το δεν πληρώνω στα διόδια).
Οι χωρίς διόδια SS** είναι επίσης πολύ καλοί και αξίζουν τα λεφτά τους (που γλυτώνεις). Είναι κάτι σαν την "παλιά εθνική" οδό τους αλλά με προδιαγραφές που τηρούνται παντού.

Για το χιόνι δεν ξέρω, τους έχω δει μόνο καλοκαίρι.

Άβαταρ μέλους
lekat
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: Τρί 09 Μαρ 2010, 15:29
Τοποθεσία: Ταύρος
Επικοινωνία:

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από lekat » Πέμ 29 Σεπ 2016, 16:39

Νεκτάριε παιδί μου, τι πα να πει δεν έχεις εμπειρία με αλυσίδες. Μέχρι την άνοιξη έχεις σκοπό να κάθεσαι μέσα στα Χανιά, τράβα λίγο πιο ψηλά για προπόνηση :-)

Άβαταρ μέλους
nkroup
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 19:22
Τοποθεσία: Ελάτη, Τρικάλων
Επικοινωνία:

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από nkroup » Πέμ 29 Σεπ 2016, 17:15

Μόλις πριν λίγε μέρες επέστρεψαν 3 φίλοι του ΕΟΣ Καρδίτσας από τους Δολομίτες και μου είπαν ήταν ήταν πολύ ακριβά. Ακόμα και στο κάμπιγκ το κόστος ήταν 20/άτομο. Ειδικά έφυγαν πολλά χρήματα στα πάρκινγ αφού παντού έπρεπε να το πληρώνεις. Πραγματικά οι τιμές ήταν αντίστοιχες της Ελβετίας.

peternik99
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: Τρί 09 Μαρ 2010, 12:48

Re: Ιταλικές ¨Αλπεις

Δημοσίευση από peternik99 » Παρ 30 Σεπ 2016, 14:20

Να κλείσουν ... πολύ χλωμό. Αλλα χιόνι στο δρόμο είναι αρκετά πιθανόν να βρεις (τα διάσελα είναι πάνω από 2000μ). Ζήτα να σου δώσουν αμάξι που να φορά χιονολάστιχα αν θέλεις να γλυτώσεις τις αλυσίδες άλλα θα έχεις επιβάρυνση στην κατανάλωση καυσίμου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξωτερικό”