Hellaspath :: Αρχείο ορεινών διαδρομών για GPS στα Ελληνικά βουνά

Εισαγωγή
Χάρτης Βουνών
Νέες Διαδρομές
Διαδρομές
Αναζήτηση Διαδρομών
Νέες Φωτογραφίες
Ποιοί είμαστε
Oδηγίες χρήσης του αρχείου
Oδηγίες καταγραφής Διαδρομών
Xρήσιμα Links
Διαδρομές στο Διαδίκτυο
Αποστολή Διαδρομής
Αποστολή Φωτογραφιών
Forum
Eπικοινωνία
Αρθρογραφία
English
HellasPath :: Αρχείο ορεινών διαδρομών για GPS στα Ελληνικά βουνά


ΕισαγωγήΓια να έχεις όλα τα μονοπάτια του Ηellaspath στο κινητό σου χωρις σύνδεση στο διαδύκτιο κατέβασε την εφαρμογή για Android. Μπορείς επίσης να κάνεις πλόγηση, καταγραφή διαδρομών και λήψη χαρτών για περιοχές της Ελλάδος

Αποκτήστε το στο Google Play Αποκτήστε το στο Google Play
ή κατέβασε το apk


Επιλέξτε Βουνό από τον Χάρτη

Επισκεφθείτε το Φόρουμ του hellaspath για απορείες σχετικά με το αρχείο και την καταγραφή των διαδρομών

Forum

Aυτό το site είναι μια συλλογική προσπάθεια δημιουργίας ενός "Aρχείου Oρεινών Διαδρομών για GPS".
Eνός αρχείου με περιγραφές διαδρομών (tracks) και σημαντικών τοποθεσιών (waypoints) στα ελληνικά βουνά, που έχουν καταγραφεί με φορητό GPS και διατίθενται ελεύθερα σε όλους.
Eίναι πιστεύουμε μια σημαντική προσφορά στον σύγχρονο ορειβάτη που θέλει να κινείται στο βουνό με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το αρχείο του hellaspath περιέχει 129 βουνά - 859 διαδρομές και συνολικά 7.471.395 μέτρα καταγεγραμμένων μονοπατιών!

'Aμεση επιλογή του ΒΟΥΝΟΥ που σας ενδιαφέρει:

Mε δυο λόγια
  • Tα δεδομένα που δημοσιεύονται είναι ελεύθερα διαθέσιμα στον καθένα. Είτε τα θέλει για προσανατολισμό στο βουνό, είτε τα θέλει για να τα βάλει σε ένα χάρτη, είτε τα θέλει για να τα αναδημοσιεύσει (σε περίπτωση αναδημοσίευσης θα πρέπει να ισχύει η αρχή της αμοιβαιότητας και της αναφοράς της προέλευσης).
  • Kαλούμε όλους όσους έχουν καταγράψει διαδρομές που έχουν κάνει, να επικοινωνήσουν μαζί μας (e-mail: ), για να βοηθήσουν στην προσπάθεια μας.
  • Θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία της ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης βάσης με διαδρομές από τα ελληνικά βουνά. Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να είναι κοινός στόχος όλων των ελλήνων ορειβατών.

Δημιουργήσαμε το Hellaspath Forum για την πιό άμεση επικοινωνία και ανταλαγή απόψεων.
  • Συζήτηση για την εξέλιξη του site www.hellaspath.gr
  • Συζήτηση για tracks-waypoints και τη χρηση GPS στα Ελληνικά βουνά.
  • Συζήτηση και ανταλλαγή πληροφοριών για το περπάτημα στα Ελληνικά βουνά.
  • Συζήτηση για την χαρτογραφία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά βουνά.
  • Συζήτηση για προγράμματα ψηφιακού χάρτη όπως είναι το Ozi Explorer ή το TopoView.

* Το παλιό News Group στο Yahoο (HellasPath, GPS and Greek Mountains) συνεχίζει να λειτουργεί αλλά από εδώ και στο εξής το Hellaspath Forum αποτελεί την κύρια πηγή ενημέρωσης και συζήτησης μεταξύ των μελών. 

Προειδοποίηση!!!


Τα αρχεία συνεχώς αλλάζουν.

Δεν προτείνεται το μαζικό κατέβασμα δεδομένων, παρά μόνο το κατέβασμα του υλικού που είναι απαραίτητο για μια εξόρμηση και μάλιστα μόλις λίγες μέρες πριν, γιατί όλες οι καταχωρημένες πληροφορίες τροποποιούνται αμέσως μόλις προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Για τον ίδιο λόγο είναι προς όφελος όλων, μόλις κάποιος εντοπίσει λάθος στο υλικό να μας ενημερώνει άμεσα.

Oι δημιουργοί του αρχείου δεν φέρουν καμμία ευθύνη για την χρήση των στοιχείων που δημοσιεύονται. Παρότι έχει γίνει προσπάθεια για τον έλεγχο της αξιοπιστίας των δεδομένων δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα του λάθους. Οι καταγεγραμμένες διαδρομές ενδέχεται να είναι εκτός μονοπατιού. Επίσης ενδέχεται να έχουν μικρή απόκλιση από τη πραγματικότητα λόγω κακής λήψης του σήματος. Έχει γίνει προσπάθεια να επισημανθούν στα αρχεία τα πιθανά λάθη, οι ελλείψεις ή οι πιθανές συμπληρώσεις και παρακάμψεις έτσι ώστε οι χρήστες να τα γνωρίζουν.

Οι χρήστες πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ποτέ να εμπιστεύονται απόλυτα ούτε τον δέκτη gps ούτε τα δεδομένα, και να χρησιμοποιούν παράληλα και άλλες αξιόπιστες χαρτογραφικές πληροφορίες, την άμεση παρατήρηση και την εμπειρία τους. Kανένα ηλεκτρονικό εξάρτημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον κοινό νου και την καλή γνώση των παραδοσιακών τεχνικών προσανατολισμού με τη χρήση χάρτη, πυξίδας και αλτίμετρου. Παραδοσιακών τεχνικών, που αποτελούν μέρος μιας στοιχειώδους ορειβατικής εκπαίδευσης, και είναι εντελώς απαραίτητες αν θέλει κάποιος να κινηθεί στο βουνό και μακριά από τους δρόμους με ασφάλεια.© 2009-2024 Hellas Path Team
Σχεδιασμός και κατασκευή της σελίδας Νίκος Κρούπης