που είναι το μέρος
Re: που είναι το μέρος
Οχι δεν είναι οι Σούφλες,καμία σχέση με Βαρδούσια.Λοιπόν για να βοηθήσω λίγο οι 2 αυτές κορυφές είναι πάνω από 2000μ αλλά δεν είναι οι ψηλότερες του βουνού που είμαστε.Επίσης είμαστε κάπου στη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν επιβάτες στο ’’διαστημόπλοιο’’ που λέγεται Γη, είμαστε όλοι πλήρωμα (Marshal Mac Luhan)
- Γιάννης Τζίμας
Δεν "έχω" την εικόνα αλλά με βάση το τοπίο και κοιτάζοντας το χάρτη (το google δεν το "πάω"), λέω ότι μπορεί να είμαστε στο Σμόλικα, ίσως οι δίδυμες κορυφές Μπογδάνι (2236 m, η ψηλότερη), κοιτάζοντας από βόρεια.
γιάννη, για το Μπογδάνι δεν νομίζω, αν είναι οι Μόσιες που είναι δίδυμες, έχει ενδιαφέρον η οπτική, μάλλον νοτιοανατολική, καθώς απ το νότο είναι καμένο το τοπίο, αλλά πάλι δεν είναι τόσο κοντά μεταξύ τους
Και οι 2 είστε σωστοί στο ότι είναι Σμόλικας,αλλά λάθος στις κορυφές που απεικονίζονται.Δεν είναι ούτε το Μπογδάνι,ούτε οι Μόσιες..Μια ακόμα προσπάθεια περιμένω πρινξ το πάρει το ποτάμι.
Υ.Γ:Στη φώτο όντως κοιτάζω από τα βόρεια τις κορυφές που απεικονίζονται.
Υ.Γ:Στη φώτο όντως κοιτάζω από τα βόρεια τις κορυφές που απεικονίζονται.
Δεν υπάρχουν επιβάτες στο ’’διαστημόπλοιο’’ που λέγεται Γη, είμαστε όλοι πλήρωμα (Marshal Mac Luhan)
- Γιάννης Τζίμας
Μια τελευταία προσπάθεια: βόρεια της κύριας κορυφογραμμής δε βλέπω κορυφές άνω των 2000 m. Νότια όμως υπάρχει η Τσούμα Κάλιορο ή Αλογότοπος και η Πέτρα Γκαγκαράτζα.
Λοιπόν οι 2 κορυφές που φαίνονται στη φωτογραφία μου είναι 2 κορυφές με περίπου 2350μ. που βρίσκονται στα ΒΔ της Μόσιας 2 και ακριβώς πάνω από την αρχή της μεγάλης χαράδρας του Βαθύλακκου.Δηλαδή πρόκειται για 2 κορυφές ξεκομμένες από την κορυφογραμμή 2637-Μόσια 2 που βρίσκονται βόρεια αυτής.Από τη νοτιοανατολική,νότια πλευρά των κορυφών αυτών έχει ενα ελάχιστο πέσιμο 20 μέτρων,από τη βόρια όμως προς Βαθύλακκο δηλαδή είναι πράγματι πολύ απόκρημνες και εντυπωσιακές.
Γιάννη συνεχίζεις λοιπόν
Γιάννη συνεχίζεις λοιπόν
- Γιάννης Τζίμας
Τριάντα χρόνια γυροφέρνω τα (ελληνικά) βουνά και συνεχώς συνειδητοποιώ ότι αυτά που ξέρω είναι ένα μικρό κλάσμα αυτών που δεν ξέρω... ας είναι, ποτέ δεν τα μάθουμε όλα!
Κάτι σχετικά εύκολο: ποιο βουνό φαίνεται στο βάθος και (περίπου) από πού;
Η Γνώση Απελευθερώνει
θα πω ότι φαίνεται να είναι η Τσούκα Ρόσσα αλλά δεν ξέρω από που είναι τραβηγμένη..
- yannisdelta
Μάλλον Κώστα βρήκες από που είναι τραβηγμένη από εκεί και μετά είναι εύκολο τι φαίνεται.kpaschalo έγραψε:θα πω ότι φαίνεται να είναι η Τσούκα Ρόσσα αλλά δεν ξέρω από που είναι τραβηγμένη..
- Γιάννης Τζίμας
Όπως λέει κι ο Γιάννης βρήκες από που (περίπου) είναι τραβηγμένη. Όντως φαίνεται δεξιά ένα κομμάτι της Τσούκα Ρόσσα (όχι ή κύρια κορυφή). Μένει να βρεις το δασωμένο βουνό ίσια μπροστά στο βάθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιάννης Τζίμας την Δευ 07 Οκτ 2013, 18:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δειλά δειλά θα πω Τραπεζίτσα
- Γιάννης Τζίμας
Σωστά Κώστα, είναι το συγκρότημα Τραπεζίτσα - Ραΐδοβούνι. Τραβήχτηκε (περίπου) από το διάσελο του Αβάλου κοντά στην Τσούκα Ρόσα. Παίξε μπάλα!kpaschalo έγραψε:δειλά δειλά θα πω Τραπεζίτσα
Ποιά κορυφή βλέπουμε και προεραιτικά από πού είναι τραβηγμένη
Ποιά κορυφή βλέπουμε και προεραιτικά από πού είναι τραβηγμένη
- yannisdelta
Η Λιάκουρα από το Γεροντόβραχο !!!
σωστά, πάρε τη σκυτάλη τώρα !
- yannisdelta
Οι δύο κορυφές που βλέπουμε ανήκουν σε μεγάλο συγκρότημα και είναι κάτω από 2000μ, ποιές είναι;
- Γιάννης Τζίμας
Άγραφα πρέπει νά 'ναι, αλλά άντε βρες το στο λαβύρινθο των Αγράφων, αν δεν "έχεις" την εικόνα.
- yannisdelta
Είσαι σε καλό δρόμο Γιάννη, για βρες και το δρόμο μέσα στο λαβύρινθο !
- Γιάννης Τζίμας
Όσο το κοιτάω, τόσο μου θυμίζει την περιοχή του Ασπρορέματος. Θα μπορούσες να βρίσκεσαι κάπου κοντά στο Ντεληδήμι ή ίσως Σαλαγιάννη και να βλέπεις τις κορυφές Τσούκα Σάκκα και Πλάκα(;).
- Μήτρου Τάκης
Συμφωνώ και εγώ Αναγνωρίζω την Τσούκα Σάκκα στο ΚέντροΓιάννης Τζίμας έγραψε:Όσο το κοιτάω, τόσο μου θυμίζει την περιοχή του Ασπρορέματος. Θα μπορούσες να βρίσκεσαι κάπου κοντά στο Ντεληδήμι ή ίσως Σαλαγιάννη και να βλέπεις τις κορυφές Τσούκα Σάκκα και Πλάκα(;).